Ali İsmail Korkmaz Davası - Son Dakika
Yerel

Ali İsmail Korkmaz Davası

Ali İsmail Korkmaz Davası

İfade verirken ağlayan tanık S.B.Y: "Ali İsmail'in ilk fırıncılar tarafından önü kesildi, Ali İsmail ani bir atakla kaldırıma çıktı.

12.05.2014 13:58

Üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ın, Eskişehir'deki Gezi Parkı odaklı eylemde darbedilerek hayatını kaybetmesinin ardından açılan davanın ikinci duruşmasında tanıklar dinlenmeye başlandı.

Duruşmada tanık olarak dinlenen S.B.Y, 2 Haziran akşamı arkadaşıyla ES Park önünde buluştuğunu, birlikte protestoları izlemeye gittiklerini söyledi.

S.B.Y, saat 23.30 sıralarında arkadaşını evine bıraktığını, kendisinin de eve gitmek için güvenli bir cadde aramaya başladığını anlattı.

Ara sokakta polisle çatışan birilerini gördüğünü ve izlemek için yaklaştığını belirten S.B.Y, çevik kuvvet ekiplerinin atağa geçtiğini, bunun üzerine olay yerinden uzaklaştığını, olayla alakası olmayan birkaç vatandaşın yanına gittiğini ifade etti.

Eve gitmeye çalıştığını ancak güvenli bir yol bulamadığını anlatan tanık, şöyle devam etti:

"Kapalı pazara doğru yürümeye başladım. Pazarı geçince fırının bulunduğu yere geldim. Polisle fırıncı esnafının orada olduğunu gördüm. Gaz sıkılmıştı, gazdan etkilendiğim için fırına girdim, burada biri bıyıklı iki polis vardı. Polislerden biri oturuyordu, elinde cop vardı. Bu sırada polisler dışarı çıktı, ben fırında kaldım. 10-15 dakika  bekledikten sonra 'gazın etkisi geçmiştir' diye dışarı çıktım ama geçmemişti."

Kısa bir ara sokağa girdiğini ve tam bu sırada birisinin 'yapmayın, etmeyin' diye bağırdığını belirten S.B.Y, iki polisin bir göstericiyi kollarından tutarak, kapalı pazar yerine götürmeye çalıştığına şahit olduğunu aktardı.

İnternetten daha sonra bu polis memurlarından birinin Selçuk Bal olduğunu öğrendiğini ifade eden S.B.Y, "Yakaladıkları kişinin yüzünde maske vardı, bacaklarına vuruyorlardı. İki polisin yanında Serkan Kavak adındaki kişi vardı. Şahsa vuruyorlardı, şahıs yere çömelince polis vurmayı bıraktı ama Serkan Kavak vurmaya devam etti. Yerdeki kişi ani bir atakla kaçtı, fırının oraya geldi. Ben de tekrar fırının önüne geldim, polisler ve Serkan Kavak da fırının önüne geldi" diye konuştu.

Tanık S.B.Y, gözleri biber gazından yandığı için gidemediğini, o sırada sokağa sarışın, uzun boylu bir gencin geldiğini, Serkan Kavak'ın bu genci de darp ettiğini öne sürdü.

Bu gencin 'Ben su almaya geldim, bırakın' dediğini belirten S.B.Y, "Serkan Kavak, yardım etme bahanesiyle kaldırdı, sonra tekrar vurdu. Çocuk o sırada kaçtı. 'Nereden eve gidebilirim' diye birisine sordum. O da bana 'artık gidebileceğimi, sıkıntı olmadığını' söyledi. Ben de Asarcıklı Caddesi'ne çıktım. Giderken Serkan Kavak'ın pasajın girişinde saklandığını gördüm. Bana 'sen geriye git' dediğini duydum" şeklinde konuştu.

Ali İsmail Korkmaz'ın darp edilmesi

Ali İsmail Korkmaz ile ve Doğukan Bilir'in bu sırada sokağa girdiğini anlatan S.B.Y, şunları kaydetti:

"Ali İsmail, sokağa girmeden adını internetten 'Hüseyin' olarak öğrendiğim bıyıklı polis ve yanındaki gaz maskeli polis de sokağa girdi. Sokağın başında pusuya yattılar. Hüseyin, Ali İsmail'i yakalamaya çalıştı ama yakalayamadı. Doğukan'ı  yakalayıp darp ettiler. Ali İsmail, benim bulunduğum istikamete doğru kaçmaya başladı, ben de beni görüp korkmasın diye onun tersi istikamete koşmaya başladım. Fırının karşısındaki bir kapının oraya sığındım. Ali İsmail, fırıncı esnafı tarafından yakalandı. Fırın çalışanları da vardı ancak onlar ekmek yapıyorlardı. Ali İsmail'in ilk fırıncılar tarafından önü kesildi, Ali İsmail ani bir atakla kaldırımlara çıktı. Fırıncılar onu tutup kepenklere doğru ittiler, dengesini kaybetti yere düştü. Daha sonra orada bulunan herkes tarafından darp edildi."

Sokağın girişinde uzun kır saçlı elinde cop olan bir polis gördüğünü, fırıncı esnafı ve tutuklı sanık polis Mevlüt Saldoğan tarafından Ali İsmail'in tekmelerle darp edildiğine şahit olduğunu iddia eden S.B.Y, sırtına, kafasına darbeler alan Korkmaz'ın kafasının kaldırım taşına çarptığını ve bilincini kaybettiğini dile getirdi.

"Ali'nin yüzüne iyice baktım, hafızama kaydettim"

"Sığındığım taraftan Ali'nin yüzüne iyice baktım, hafızama kaydettim" diyen S.B.Y, sözlerine şöyle devam etti:

"Sakallıydı ve gözleri kapalıydı. Bir süre sonra Ali kendine geldi, baktım polis ve esnafın bana baktığını gördüğüm için bir şey yapamadım. Ali İsmail kendine gelince oturur vaziyetteydi. Mevlüt Saldoğan tarafından tekrar darp edilmeye başlandı. Özellikle kafasına çok sert darbeler aldı, tekmelerin sesini duyuyordum. Ali İsmail ani bir atakla kaçtı, sokağın ucunda  gaz maskeli Hüseyin isimli polis tarafından darp edildi, copla bacağına vurdu. 'Çevirin bunu' dediklerini duydum. Ali İsmail yine darp edildikten sonra sokağın solundan dönüp gözden kayboldu. Ben bir süre daha sokakta  bekledim, beklerken çevik kuvvet ekiplerinin Serkan Kavak'a 'başımıza iş açacaksın, sakin ol' dediklerini duydum. Sonra evime gittim."

Ağlayarak ifade veren tanık, sanıkları teşhis etti

Tanık S.B.Y, ifadesini verirken zaman zaman gözyaşlarına hakim olamadı, hakim tanığın oturması için salona sandalye istedi. Korkmaz ailesi de tanığı gözyaşları içinde dinledi.

S.B.Y, ifadesinin ardından mahkeme dosyasında bulunan olay gününe ait fotoğraflardan sanıkları teşhis etti.

Korkmaz'ın avukatlarının sanıkların dış görünümlerinde değişiklik olduğu itirazları üzerine tanık S.B.Y, dosyadaki fotoğrafların ardından sanıkları yüzlerine bakarak da teşhis etti.

Korkmaz'ın avukatları, olay gününe ait olduğu belirtilen görüntüleri bilgisayardan S.B.Y'ye izleterek sanıkları tekrar teşhis ettirdi.

Duruşma verilen aranın ardından öğleden sonra sürecek. - Kayseri

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ali İsmail Korkmaz Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement