Diyarbakır'da Alt Geçit Kaderine Terkedildi - Son Dakika
Yerel

Diyarbakır'da Alt Geçit Kaderine Terkedildi

Diyarbakır\'da Alt Geçit Kaderine Terkedildi

Diyarbakır'da 1998 yılında hizmete açılan Yenişehir ilçesindeki Ofis alt geçidi, adeta kaderine terk edildi.

22.08.2014 00:57  Güncelleme: 01:00

Diyarbakır'da dönemin Belediye Başkanı Ahmet Bilgin yönetiminde 1995 yılında yapımına başlanan Ofis alt geçidi, 1998 yılında hizmete açıldı. Binlerce dolar harcanarak yapılan alt geçit, adeta kaderine terk edildi.

Diyarbakır'ın Merkez Yenişehir İlçesi'nde bulunan ve kentin ilk alt geçidi olarak bilinen Ofis alt geçidi, 16 yıl önce hizmete açıldı. 16 yıl içerisinde kayda değer bir restorasyonun yapılmadığı alt geçidin sac olan asma tavanı parçalandı. Asma tavan birçok yerden sökülürken, tavanda ince çatlamalar meydana geldi. Sıvanın bazı bölümleri döküldü. Alt geçidin duvarlarındaki mermerlerin tümü şişti. Bazı mermerler yerinden sökülürken, diğer mermer parçaları da sökülme tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Bu durum, her gün alt geçitten ve üzerinden geçen binlerce araç için büyük tehlike yaratıyor.

UYUŞTURUCU TACİRLERİNİN MEKANI OLDU

Alt geçitte bulunan ışıkların birçoğu kırılırken, kalan ışıkların büyük bölümü yanmıyor. Karşıya geçmek isteyen vatandaşlar karanlık olduğu için alt geçidi kullanamazken yollarını uzatmak zorunda kalıyor. Alt geçitte ilgili hiçbir çalışma yapılmazken, gece karanlığında uyuşturucu kullananların mekanı haline geliyor.

Alt geçit kente yakışmayan bir görüntüye bürünürken, kış aylarında kullanılamaz hale geliyor. Kar ve yağmurlu havada suyla dolan alt geçitte araç kuyruğu oluşurken, sürücüler karşı tarafa geçmek için dakikalarca bekliyor.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Diyarbakır'da Alt Geçit Kaderine Terkedildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement