Altan, "Kültür Yolu" Projesi Hakkına Bilgiler Verdi - Son Dakika
Yerel

Altan, "Kültür Yolu" Projesi Hakkına Bilgiler Verdi

Altan, "Kültür Yolu" Projesi Hakkına Bilgiler Verdi

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) Genel Sekreteri Dr.

01.10.2012 16:11

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) Genel Sekreteri Dr. Rıfat Altan, Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nce hazırlanan "Kültür Yolu" projesi hakkına bilgiler verdi.

Kalkınma Bakanlığı'nca Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı (CMDP) kapsamında yürütülecek projenin devam ettiğini ve herhangi bir sorunun bulunmadığını açıklayan Altan, söz konusu çalışma için KUDAKA'nın hesabında halen 27 milyon TL bulunduğunu ve bu paranın kullanıma hazır olduğunu dile getirdi.

Erzurum Kalesi çevresinin yanı sıra Üç Kümbetler'i de içine alan bölgeye yönelik olarak yürütülen çalışmanın fizibilite raporları ve kentsel tasarım projelerinin Kalkınma Bakanlığı'nın onayına sunulduğunun altını çizen KUDAKA Genel Sekreteri Rıfat Altan, "Fizibilite raporları ile kentsel tasarım projeleri Kalkınma Bakanlığı'nın onayına sunulmuş durumda. Bakanlık onayladıktan sonra uygulama projeleri hazırlanacak ve proje böylece hayata geçirilecek" diye konuştu.

Söz konusu proje için Kalkınma Bakanlığı'nca KUDAKA'nın hesabına önemli bir tutarda para transfer edildiğine vurgu yapan Rıfat Altan, "KUDAKA olarak hesabımızda Kültür Yolu projesi için 27 milyon lira tutarında mali kaynak var ve kullanıma hazır bekliyor. Bakanlık onayının ardından proje için tahsis edilecek ödenek yine peyderpey hesabımıza aktarılacak" ifadelerini kullandı. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Altan, 'Kültür Yolu' Projesi Hakkına Bilgiler Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement