
Altındağ Belediyesi tarafından Avrupa Birliği standartlarında inşa edilen Beşikkaya Kapalı Pazaryeri ve Beşikkaya Hanımlar Lokali, törenle hizmete açıldı.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, AK Parti Altındağ İlçe Başkanı İdris Atalay, Altındağ Belediye Meclis üyeleri ve İl Genel Meclisi üyelerinin katıldığı törene, vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi. Açılışta konuşan Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, "Bugün iki tesisimizi hizmete açıyoruz, ama emin olun önümüzdeki günlerde her ay en az bir tesis hizmete açılacak" dedi. Başpınar ve Alemdağ mahallelerinde yapımı devam eden Mevlana Park ve Alemdağ Kapalı Pazaryeri ve Kompleksi'nin bittiğini ve tesislerde son düzenlemelerin yapıldığını vurgulayan Tiryaki, "Hava şartları ne olursa olsun biz çalışmalarımıza devam ediyoruz" diye konuştu.
Altındağ'ın imar sorununun 40 yıldır devam ettiğini söyleyen Tiryaki, "Az evvel vatandaşlarla konuşurken Feridun Çelik Mahallesi'nden bir vatandaş o bölgeye ne zaman yatırım yapılacağını sordu. Bu sorunun cevabını sizlerle de paylaşayım. 2004 yılında göreve geldiğimizde bu ilçenin sadece yüzde 30'unda imar vardı. Şu anda ilçenin yüzde 78.2'sini imarlı hale getirdik. Hedefimiz dönem sonuna kadar Altındağ'da tek bir metrekarelik imarsız alan bırakmamak. Peki neden imar çalışmalarına bu kadar önem veriyoruz? Çünkü imar planı yapılmamış yere hizmet götüremiyoruz" dedi.
Feridun Çelik Mahallesi'nin imar planlarının hazırlandığını da kaydeden Tiryaki, "Ancak vatandaş bazı kişilerin dolduruşuna geliyor ve henüz bitmemiş imar planlarına itiraz ediyor. Bu nedenle imar planlarının hazırlanması gecikiyor. Bu süreç geciktikçe yatırım da gecikiyor. Sizlerden tek bir şey istiyorum. Eğer imar çalışmalarıyla ilgili bilgi almak istiyorsanız bizimle görüşün. Sağdan soldan duyduğunuz yanlış bilgilerle imza kampanyaları başlatmayın. Gelin İmar Müdürlüğü'nden o bölgede ne yapılmakta olduğunu öğrenin ve gene itiraz etmek istiyorsanız edin. Ama lütfen gerçek bilgileri öğrenmeden süreci sekteye uğratacak itirazlarda bulunmayın. Çünkü imar yapamazsak hizmet de götüremeyiz" şeklinde konuştu.
İmar planları biten bölgelerdeki hareketliliğe de dikkat çeken Tiryaki, "Bakın Altındağ 40 yıldır köy hayatı yaşıyordu. İmarı biten bölgelerdeki sadece bir yıllık değişime bakın, aradaki farkı göreceksiniz. Sosyal tesisler, hanım lokalleri, kültür merkezleri ve daha pek çok yatırım bu bölgedeki inşaat sektörünü de hareketlendirdi. Bölgedeki gecekondu sahipleri önceden arsalarını verip ev yaptıracak müteahhit bulamazken, şimdi Altındağ'ın imarlı bölgelerinde modern yapılar yükseliyor. Biz belediye olarak yolları açıyor, yeşil alanları hazırlıyor, altyapı çalışmalarını bitiriyoruz. Böylece müteahhitlerin ilgisi artıyor" diye konuştu.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi de, açılışı yapılan pazaryerinin ve hanımlar lokalinin hayırlara vesile olmasını dileyerek, "Örnek çalışmalar sergileyen ve Altındağ'ın çehresini değiştiren Sayın Veysel Tiryaki'yi tebrik ediyorum" dedi.
Kendisinin de 30 yıldır Ankara'da yaşadığını kaydeden Tanrıverdi, "Başkentin pek çok yeri gibi Altındağ'ı da eskiden beri iyi biliyorum. Ve şimdi gördüğüm değişim nedeniyle Başkan'ı kutluyorum. Çünkü kendisi, adı altın ama talihi kara olan bu ilçeyi hak ettiği değere yeniden kavuşturmayı başardı" ifadelerini kullandı.
Veysel Tiryaki'nin kentsel dönüşüm yanında tarihi dokuyu korumaya yönelik başarılı pek çok çalışmaya da imza attığını söyleyen Tanrıverdi, "Altındağ'ın yıldızı gerçekten parlıyor. Altındağlılar uzun zamandır özledikleri kente kavuşmaya başladılar. Başkan Tiryaki'nin ilerleyen günlerde de aynı çalışkanlık, azim ve titizlikle sürdüreceğine eminim" diye konuştu.
Yerel yönetimlerin demokrasinin beşiği olduğunu vurgulayan Tanrıverdi, "Bu nedenle yerel yönetimler çok önemlidir. Çünkü halkla birebir muhataptırlar. Demokrasi algısını bu ülkede yerleştirmeyi başardığımızda çok daha huzurlu günler yaşayacağız. Bu nedenle de yerel yönetimlerin güçlenmesini sağlayacak, yerel demokrasiye katkı yapacak yasal düzenlemeleri hazırlıyoruz. Çünkü halkın hizmete özlemi var" dedi.
Tanrıverdi, konuşmasının ardından Başkan Tiryaki ve AK Parti Altındağ İlçe Başkanı İdris Atalay ile birlikte pazaryerinin ve hanımlar lokalinin açılışını yaptı. Açılışın ardından Beşikkaya Hanımlar Lokali'ni gezen protokol üyeleri, lokal sorumlusu Kadriye Deniz'in lokale ilişkin sunumunu dinlediler ve üyelerle sohbet ettiler.
7 bin metrekare alan üzerine inşa edilen Beşikkaya Kapalı Pazaryeri'nde 303 pazar tezgahı, 15 dükkan ve 1 depo, ayrıca 22 araçlık otopark bulunuyor. Pazaryerinin içinde denetim ve güvenlik tedbirleri açısından bir zabıta noktası, çay ocağı ve dinlenme alanı da yer alıyor.
(TS-CC-CC-Y)
Son Dakika › Yerel › Altındağ'da Pazaryeri ve Hanımlar Lokali Açılışı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.