Anaoklu Öğrencileri Göz Taramasında Geçti - Son Dakika
Yerel

Anaoklu Öğrencileri Göz Taramasında Geçti

Anaoklu Öğrencileri Göz Taramasında Geçti

1 Nisan Anaokulu öğrencileri, Gölbaşı Devlet Hastanesi'ne götürülerek göz polikliniğinde muayene edildi.
Küçük yaşta fark edilen göz bozuklukları ile ilgili bilgi veren Op.Dr.Yunus Uysal, "Çocuklarda zamanında tespit edilerek tedavi edilmeyen...

05.12.2013 13:34

1 Nisan Anaokulu öğrencileri, Gölbaşı Devlet Hastanesi'ne götürülerek göz polikliniğinde muayene edildi.

Küçük yaşta fark edilen göz bozuklukları ile ilgili bilgi veren Op. Dr. Yunus Uysal, "Çocuklarda zamanında tespit edilerek tedavi edilmeyen göz bozuklukları onların hayat boyu az görmesine, derslerinde, spor aktivitelerinde ve hayatlarının birçok alanında başarısız olmasına sebep olabilir" dedi.

"Çocuklarda göz muayenesi doğduğu andan itibaren yapılmalıdır" uyarısında bulunan Op. Dr. Uysal, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"İlk üç yaşa kadar, göz kayması, kapak düşüklüğü gözlendiğinde ya da gözlerde sulanma, gözleri sık ovuşturma, sık-sık kırpma, gözlerde istemsiz hareketlerin fark edilmesi halinde çocuğun bir "Göz Hekimi muayenesine yönlendirilmesi gerekir. Bir sonraki göz muayenesi beş yaş ve okul öncesi muayenelerdir. Okula başlamadan göz tembelliği, göz kayması, görme gelişimine engel olan patolojilerin saptanması gerekmektedir."

Okul Müdürü Akif Öztürk, bu uygulamanın her yeni eğitim öğretim yılı başında yapıldığını belirterek "Çocuklarımızın göz, ağız ve diş sağlığı ile ilgili olarak bilgilendirilmesini ve varsa problemlerinin küçük yaşta çözülmesini istiyoruz. Bu amaçla her yıl bütün öğrencilerimizi kontrolden geçiriyor ve velilerimizi bu konuda bilgilendiriyoruz. Çocuklarımızın sağlıklı bir şekilde yetişmeleri için bu taramalar bizim için önem arz etmektedir, problemler küçük yaşta giderilmelidir. Yaptığımız bu çalışmada bizlere desteklerini esirgemeyen Gölbaşı Devlet Hastanesi başhekimi Erdal Atalay'a ve Op. Dr. Yunus Uysal'a teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Anaoklu Öğrencileri Göz Taramasında Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement