Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek Açıklaması

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek Açıklaması

"Beypazarı'na doğalgazı getireceğiz"

29.01.2014 17:30

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Beypazarı'na doğalgazın gelmesi için çalışmaların sürdüğünü söyleyerek, "Bu konuda Sayın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımızla görüştüm. Doğalgazı Beypazarı'na getireceğiz" dedi.

AK Parti ilçe başkanlığını ziyaret eden Gökçek, AK Parti Beypazarı Belediye Başkan adayı Turcer Kaplan, İlçe Başkanı Mehmet Yayın'dan bilgi aldıktan sonra yürüyerek geldiği Hanlar Önü Meydanı'ndaki seçim otobüsünden halka seslendi.

Başkanlığı döneminde Beypazarı'na birçok hizmet yapıldığını kaydeden Gökçek, ilçenin en önemli sorunlarından birinin arıtma tesisi olduğunu belirterek, "Arıtma tesisini yapıyoruz. Anakolektör yani katı atık bertaraf tesisini de kısa süre içinde yapacağız. Şehir çöplüğünü de bulunduğu yerden kaldıracağız ve burasını yeşil alan yapacağız" ifadesini kullandı.

İlçeye aile yaşam merkezi kuracaklarını sözünü de veren Gökçek, "Beypazarı'na, doğalgazın gelmesi için tüm çabamız sürüyor. Bu konuda Sayın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımızla görüştüm. Doğalgazı Beypazarı'na getireceğiz. Beypazarı ilçesine doğalgazın gelmesinin ardından 300 kişiye istihdam sağlayacak olan şişe cam fabrikasını kuracağız. Çünkü şişenin ham maddesi trona medeni burada" diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesinin ilçeye desteğinin süreceğini ifade eden Gökçek, şunları kaydetti:

"Beypazarı ilçesine 23 dönüm arazi üzerine Ankara Parkı inşa ettik. Mahallelerin tümüne sıcak asfalt atılmasını sağladık. Atatürk Parkı'nı yeniden inşa ettik. Bununla da kalmadık ve Atatürk Parkı'nın girişine kocaman bir saat kulesi diktik. Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak tarihi ilçenin turizmdeki, turist sayısını artırmak üzere, Ankaramıza gelen turları Beypazarı'na yönlendireceğiz. En önemlisi Kırbaşı yakınlarından geçen Sakarya Irmağı üzerine sulama amaçlı barajlar yapılmasını sağlayacağız ve böylece bölgede bulunan 10 köyün halkı sulu tarıma kavuşturulacak."

Konuşmalar sonrası, seçim koordinasyon merkezinin açılışı törenle yapıldı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement