Anneye Doğum Koçları Destek Olacak - Son Dakika
Yerel

Anneye Doğum Koçları Destek Olacak

Anneye Doğum Koçları Destek Olacak

Isparta'da, doğumla ilgili anneye fiziksel, duygusal ve psikolojik destek verilmesi amacıyla 'Doğum Koçu' projesini hayata geçirildi.

29.09.2012 09:58  Güncelleme: 16:10

ISPARTA Halk Sağlığı Müdürlüğü, doğum öncesi, doğum sırasında ve sonrasında anneye fiziksel, duygusal ve psikolojik destek verilmesi amacıyla 'Doğum Koçu' projesini hayata geçirdi. Halk Sağlığı Müdürü Dr. Meral Kişioğlu, doğum koçlarının anne adaylarının sağlıklı bir hamilelik süreci yaşanmasına ve doğuma bilinçli hazırlanmasına katkı sağlayacağını belirtti.

'Doğum Koçu'nun anne adayına annelik desteği vereceğine değinen Dr. Kişioğlu, "Böylece anne doğum öncesi ve doğum sırasında ve sonrasında bedenine, aklına, kendine ve bebeğine güven duyar. Eğitim almış bu kişiler doğumun fizyolojisini ve annenin duygusal ihtiyaçlarını iyi bilen kişiler. Anneyi doğuma duygusal ve fiziksel olarak hazırlayarak, doğumun doğal ve rahat geçmesini sağlayacaklar" diye konuştu.

'EGZERSİZLER UYGULAYACAĞIZ'

Doğum koçunun varlığı ile annelerin stresinin azalacağını vurgulayan Dr. Kişioğlu, "Doğum koçu çiftin merak ettiği sorulara cevap verir. Babanın da doğumda yerini almasını sağlar. Doğum koçları anne adayı ile birlikte nefes teknikleri ve egzersizler yaparak hazırlık yapar. Burada temel amaç doğumun sorunsuz geçmesini sağlamak" dedi. Dr. Kişioğlu, her anne adayının doğum koçu ile doğuma girebileceğini söyledi.

HEM 38 kursla iş sahibi yapacak

FİNİKE Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürlüğü, 2012-2013 eğitim-öğretim yılında 38 farklı dalda meslek edindirme ve kültürel kurs açacak. HEM Müdürü Cahit Doğan, meslek edindirme ve kültürel kurs sayısının vatandaşların istekleri doğrultusunda artırılabileceğini söyledi. Kurslara başta işsiz gençler olmak üzere kadınlardan ilgi beklediklerini kaydeden Doğan, "Hedefimiz gençleri meslek sahibi yapmak ve farklı alanlarda kendilerini geliştirmelerini sağlamak" dedi.

Bu yıl ayrıca ilk defa HEM ve İŞKUR işbirliğiyle istihdama yönelik kurslar açacaklarını da anlatan Doğan, "Kurslardan yararlanmak isteyenlerin şahsen veya telefonla müdürlüğümüze müracaat etmelerini bekliyoruz" dedi. Doğan bu yıl el sanatları, müzik, halk oyunları, amatör denizcilik, ambalaj paketleme, kalorifer ateşçiliği, kuaförlük, arıcılık, avcı eğitimi, konaklama ve seyahat, seracılık, fotoğrafçılık, yağlı boya resim, evde çocuk bakımı, Arapça, kursları açacaklarını söyledi.

Kumluca'da birahaneler denetlendi

KUMLUCA Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçedeki bar ve birahaneleri denetledi. Kontrollerde, eksikleri bulunan işletmeler uyarıldı. Belediye Başkan Yardımcısı Ramazan Çataltepe, zabıta müdürlüğü ekipleri tarafından ilçede rutin denetlemelerin sürdürüldüğünü, lokanta, fırın, pastane ve iş yerlerine ait imalathanelerin denetiminden sonra birahanelerin kontrol edildiğini belirtti.

Bar ve birahane denetimde ruhsat kontrolü, çalışanların portör muayenesi, mutfak temizliği, genel temizlik ve kaldırım işgallerinin kontrol edildiğini anlatan Çataltepe, "Evrak eksiği ve uygunsuzluk tespit edilen işletmeler uyarıldı. Bundan sonraki denetimler uyarılan işletmeler eksiklik tespit edilirse cezai işlem uygulanacak" dedi.

Termal turizmde büyük adım

AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı İlçesi'ndeki Hüdai Kaplıcası'nda hizmet veren Park Termal Hotel, 2 milyon 500 bin üyesi bulunan Alman Deutscher Medical Wellness Vereband ile protokol yaparak sağlık sektörüne hizmet vermeye başladı. Park Termal Hotel'de yapılan protokol töreninden konuşan Medikal Wellness Federasyonu Başkanı Lutz Lungwittz, " Türkiye'de ilk kez bir otelle protokol yapıyoruz. Afyon'da termal tesisler konusunda büyük atılımlar yapıldı. Zafer Havalimanı'nın hizmete açılmasıyla büyük bir eksiklik giderilmiş olacak" dedi.

Park Termal Hotel Genel Müdürü Ahmet Yılmaz Yavuz ise otelin 2,5 yıl önce hizmete açıldığını söyledi. Yapılan anlaşma ile yurt dışına açıldıklarını kaydeden Yavuz, "Termal tatilin yanında otelimizde sağlık hizmetleri vereceğiz. Buraya gelen ve sosyal güvencesi bulunan hastalar otelimize bir ödeme yapmayacak. Sağlık hizmeti alan hastaların ödemesi bağlı bulundukları ülkelerindeki sosyal güvenlik kurumları tarafından yapılacak" dedi. Protokol törenine, Kaymakam Ali Candan ve Belediye Başkanı İsmail Elibol da katıldı.

CHP'den itfaiyecilere ziyaret

CHP Kumluca İlçe Örgütü, İtfaiye Haftası kutlamaları kapsamında Kumluca Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'nü ziyaret etti. CHP Kumluca İlçe Başkanı Arif Kocacık ve yönetim kurulu üyeleri, ziyarette İtfaiye Müdürü İbrahim Ertaş'a itfaiye aracı şeklinde yapılmış yaş pasta verdi. İtfaiye personelinin de hazır bulunduğu ziyarette konuşan Başkan Kocacık, "Tüm canlıların hayatını kurtarmak için kendi hayatınızı tehlikeye atarak görev yapıyorsunuz. Bu zor görevde bize düşen her zaman size destek olmaktır" dedi.

Türk itfaiye teşkilatının kuruluşunun 298'inci yılını kutladıklarını kaydeden İtfaiye Müdürü İbrahim Ertaş ise "Genel olarak biz itfaiyecilerin görevi hayat kurtarmaktır. Yangınlara anında müdahale etmek ve söndürmenin yanında her türlü kaza, çökme, patlama, mahsur kalma ve benzeri durumlarda, arama, kurtarma ve müdahalesinde görev yapıyoruz. İhbar geldikten 1 dakika içinde hazırlanarak olay yerine hareket ediyoruz. Bizleri hatırlayıp geldiğiniz için tekrar teşekkür ederiz" dedi.

Mesai duayla başladı

MUĞLA'da Fethiye Belediye personeli mesaiye şehitler anısına dua ederek başladı. Kamu-Sen'in ülke genelinde başlattığı 'Şehitlerimizi anıyor, terörü protesto ediyoruz' etkinliğine Fethiye Belediyesi personeli de destek verdi. Belediye binası önünde toplanan yaklaşık 100 personel mesaiye, şehitler için dua ederek başladı. Vatani görevini yaparken şehit düşen güvenlik güçleri için yapılan anma töreninde Fethiye Belediyesi Mezarlıklar Müdürü Osman Musluk tarafından Kur-an'ı Kerim okundu.

Belediye Kültür Müdürü Muammer Şahin, "Ateş yalnızca düştüğü yeri yakmamalı. Teröre tepki göstermek, şehitlerimizin acısını paylaşmak herkesin görevi olmalıdır. Millet olma şuuruna erişmiş toplumlarda birimizin derdi, hepimizin derdi olmalıdır. Teröre tepki göstermek ve şehitlerimizin acısını paylaşmak bu topraklarda yaşayan her Türk vatandaşının en önemli görevlerinden biri haline gelmiştir" dedi. Yaklaşık 1 saat süren eylem sonrası belediye personeli mesaiye başladı.

Türel Akseki'de vatandaşları dinledi

Vatandaşların Akseki ve köylerinde su sorunu yaşandığını belirtmesi üzerine Türel, "Bu kanayan yarayı biliyoruz. Akseki ve köylerinin su sorunu çözüme kavuşacak. Pek çok soruna el attık ve çözdük. Eksikler halen var. Onları da elbirliğiyle çözeceğiz" dedi. Türel ardından Kaymakam Mekan çevireni makamında ziyaret etti. Türel'e ziyaretinde AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Özdilek ve yönetim kurulu üyeleri de eşlik etti. Türel, ziyaretin ardından ilçeden ayrıldı.

Demre'nin sağlığı Günay'a emanet

FİNİKE Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Yusuf Günay, Demre İlçe Sağlık Müdürlüğü görevine atandı. Burdur'un Karamanlı İlçesi'nde görevliyken 2004 yılında Finike Devlet Hastanesi'ne atanan Dr. Günay, 2 yıl acil serviste görev yaptı. Daha sonra başhekim yardımcılığı görevini üstlenen Dr. Günay bu görevi 6 yıl sürdürdü. Demre'ye İlçe Sağlık Müdürü olarak atanan Dr. Yusuf Günay ilçeye giderek görevine başlayacak.

Emniyet Müdürü Or'dan ziyaret

ISPARTA İl Emniyet Müdürü Mehmet Or, Emniyet Müdür Yardımcısı Esat Dulkadiroğlu, İstihbarat Şube Müdürü Peyami Baykara ve Eğirdir İlçe Emniyet Müdürü Yahya Murat Yavuz, Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral'i makamında ziyaret etti. İl Emniyet Müdürü Mehmet Or ve ekibine görevinde başarılar dileyen Başkan Özmeral, ziyaretten Eğirdir'in kültür ve tabiat varlıkları hakkında bilgi verdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Anneye Doğum Koçları Destek Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement