Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (2)

Foto.FRİG Vadisi'nin canlandırılması ve turizme kazandırılması amacıyla Bakanlar Kurulu kararıyla kurulan ve Eskişehir, Kütahya ve Afyonkarahisar illerini kapsayan, Frigya Kültürel Mirasını Koruma ve Kalkınma Birliği'nin (FRİGKÜM) 2013 yılı...

30.10.2012 09:58

Foto: Bakan Eroğlu'nun yaptığı açılışlar

===

Frig Vadisi'ne 245 bin TL bütçe

FRİG Vadisi'nin canlandırılması ve turizme kazandırılması amacıyla Bakanlar Kurulu kararıyla kurulan ve Eskişehir, Kütahya ve Afyonkarahisar illerini kapsayan, Frigya Kültürel Mirasını Koruma ve Kalkınma Birliği'nin (FRİGKÜM) 2013 yılı bütçesi 245 bin TL olarak belirlendi. FRİGKÜM Ekim Ayı Encümen Toplantısı Vali İrfan Balkanlıoğlu'nun katılımıyla Eskişehir'in Çifteler İlçesi'ndeki Sakaryabaşı Tesisleri'nde yapıldı.

Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir'in başkanlığında yapılan toplantıya Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, Eskişehir İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Yapıcı, Kütahya İl Genel Meclis Başkanı Seyit Ömer Durmuş ile birlik üyeleri katıldı. Birliğin 2013 mali yılı teklif bütçesinin görüşüldüğü toplantıda bütçe üzerinde görüş birliğine varılarak birlik meclisine havale edildi.

Teklifte birliği oluşturan her ilden 70'er bin TL katılım bedeli alınması kararlaştırıldı. Ayrıca genel bütçeden gelen katkı ve diğer gelirlerin toplamı ile 245 bin TL gelir bekleniyor. Toplantıda Frig Vadileri 3. Fotoğraf Yarışması ile ilgili değerlendirmeler de yapıldı. Yarışmanın Afyonkarahisar, Kütahya ve Eskişehir'den yoğun ilgi gördüğü ve katılımcıların fotoğraf çekimlerine başladığı belirtildi.

Murat ARISOY/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Toplantıdan

===

İran'dan Alanya'ya havalimanı desteği

İRAN İslam Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Bahman Hosseinpour, "Alanya, İranlıların tatil yapabileceği ideal bir destinasyon" dedi. İran İslam Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Bahman Hosseinpour, Kurban Bayramı tatilini Alanya'da geçirdi. Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Kerim Aydoğan'ın daveti üzerine ilçeye gelen büyükelçi, Türkler Beldesi'ndeki 5 yıldızlı bir tesettür otelde (Adenya) tatil yaptı.

Bahman Hosseinpour, kaldığı otelde kendisini ziyaret eden ALTSO Başkanı Kerim Aydoğan ile turizm konusunda görüş alışverişinde bulunarak, Alanya'da İranlı turistlerin rahatça tatillerini geçirebilecek tesislerin olduğunu söyledi. İranlı turistleri Alanya'ya yönlendirmek için elinden gelen çabayı göstereceğini belirten Hosseinpour, Gazipaşa Havalimanı ve İran arasında direk uçuşların başlaması için ALTSO'nun yaptığı girişimlere de değindi.

Kendisinin tavsiyesiyle İran'da faaliyet gösteren Ata Air ve Mahan Air Hava Yolları ile temasa geçildiğini kaydeden Hosseinpour, "Son yılarda Türk işadamları İran'da yatırım çabalarını yoğunlaştırdı. İranlı işadamları da Türkiye'ye ilgi gösteriyor. Bu ilişkileri her iki ülke menfaatlerine uygun olarak geliştirecek en önemli araçlardan birisi de İran ile Gazipaşa Havalimanı arasındaki direk uçuşların başlamasıdır" dedi. ALTSO Başkanı Kerim Aydoğan ise, Gazipaşa Havalimanı ve İran arasında direk uçuşların başlamasını önemli bir süreç ve fırsat olarak gördüklerini söyledi.

Teoman ERİŞ/ALANYA, (DHA)

Foto: ALTSO Başkanı Aydoğan'ın büyükelçiyi ziyareti

===

Ayakkabı tamiri yeniden revaçta

KORKUTELİ'de, baba mesleği ayakkabı tamirciliğini sürdüren Şakir Dal, bir ara ilgi görmeyen ayakkabı tamirinin, ekonomik sıkıntıların artmasıyla birlikte yeniden revaçta olduğunu söyledi. Yıllardır ayakkabı tamirciliği yaptığını belirten Şakir Dal, "Çıraklık yaptığım dönemde ayakkabı tamiri çok oluyordu ama sonraki yıllarda insanlar eskiyen ayakkabısını atıp, yenisi almaya başladı. Tamiratla kimse uğraşmıyordu. Ancak, birkaç yıldır ayakkabı, çanta ve mest tamir ettirmek için bize gelen müşterilerin sayısında büyük artış var" diye konuştu.

İnsanların, eskiyen ayakkabı ya da çantalarını atıp yenisini almak yerine tamir etmeye yönelmelerini, alım gücünün zayıflamasına bağlayan Şakir Dal, şöyle devam etti: "Önceden insanlar ayak ölçülerine göre özel ayakkabı diktirirdi. Fabrikasyon üretim artınca bu alışkanlık sona erdi. Bir süre sonra da insanlar eski ayakkabılarını atıp, yenisini almaya başladı. Bu süreçte ayakkabı tamirciliği mesleği neredeyse yok olmak üzereydi. Ancak, son yıllarda insanların alım gücünün zayıflamasıyla ayakkabıların tamir edilmesi yeniden ilgi gördü" dedi.

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)

Foto: Ayakkabı tamircisi Şakir Dal, ayakkabı tamiri yaparken

===

Noel Baba'ya ikinci kapı

ANTALYA'nın Demre İlçesi'ndeki Noel Baba Müzesi'nde ziyaretçilerin giriş ve çıkışları ayrı kapılardan yapılacak. Noel Baba Müzesi, Antalya Bölgesi'nde en çok ziyaretçi çeken ve gelir getiren ören yeri. Özellikle yaz aylarında günlük ortalama 2 bin 500 kişinin ziyaret ettiği müzede, giriş ve çıkışları dört turnikeden yapılması sıkışıklığa neden oluyordu. Noel Baba Müzesi'ni ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın sıkışıklığın giderilmesi talimatı üzerine Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nce hazırlanan proje, Antalya Koruma Kurulu tarafından onaylandı.

Proje uyarınca Noel Baba Müzesi'ne eski giriş kapısı yeniden açıldı. Kapının yerine iki çıkış otomatik dönerli kapı yapıldı. Müzeyi ziyaret eden turistler, yeni kapılardan çıkmaya başladı. Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar, Noel Baba Müzesi'ne yeni giriş ve çıkış düzeni sağlandığına değinerek, "Girişler batıdaki dört gişeden yapılacak. Çıkışlar yeni kapılardan olacak. Böylece yaz günlerinde yaşanan kargaşa ve sıkışıklık sona erecek. Giriş ve çıkışlar modern bir görünüme kavuşacak" dedi.

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto: Açılan yeni kapılardan foto

===

Arif Cebeci'de demokratik seçim

KORKUTELİ Arif Cebeci İlk ve ortaokulunda okul Başkanlığı seçimi, genel seçimleri aratmadı. 5 aday arasında en fazla oyu alan Yunus Yıldız Okul Başkanı oldu. Bütün adaylar günler öncesinden öğrencilerin oylarını almak amacıyla propagandaya başladı. Arif Cebeci İlk ve Orta Okulu öğrencileri 8/A Sınıfından Yunus Yıldız, 8/B Sınıfından Tuğcan Burcu Pırnaz, 7/B Sınıfından Dönay Berfin Akçam, 7/A Sınıfından Bekir Aksarı, 6/A Sınıfından Zehra Acar demokratik bir ortamda kıyasıya yarıştığı okul başkanlığı seçimleri renkli görüntülere sahne oldu.

Adaylar kendilerine tanınan bir haftalık propaganda sürecinde bir milletvekili ve belediye başkanı adayını aratmayacak şekilde çalışmalarda bulundu. Propaganda sürecinin tamamlanmasının ardından afiş ve diğer propaganda malzemeleri kaldırıldı ve seçimler yapıldı. Seçimde 332 öğrenci oy kullandı. Seçimler sonunda 8/A Sınıfından Yunus Yıldız 106 oy alarak Arif Cebeci İlk ve Orta Okulu okul başkanı olurken, 8/B Sınıfından Tuğcan Burcu Pırnaz 34 oy, 7/B Sınıfından Dönay Berfin Akçam 81 oy, 7/A Sınıfından Bekir Aksarı 64 oy, 6/A Sınıfından Zehra Acar 47 oy aldı.

Kendisine destek veren arkadaşlarının tezahüratı arasında kısa bir teşekkür konuşması yapan Okul Başkanı Yunus Yıldız, "Bir hafta boyunca sınıflarda olsun teneffüslerde olsun sizlerin vaktinizi aldım. Sizleri sıktığım zamanlar olmuş olabilir. Ama bu vesile ile hep birlikte güzel zaman geçirdiğimizi düşünüyorum. Seçimi bir kişi kazanacaktı, bu da ben oldum. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Başkanlığım süresincede sizleri en iyi şekilde temsil etmek için elimden geleni yapacağım. Bana oy veren ve vermeyen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Sizleri en iyi şekilde temsil edeceğimden şüpheniz olmasın" dedi.

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)

Foto: Arif Cebeci okulunda başkanlık seçimi Yunus Yıldız ve oy kullanan öğrenciler

===

Emel Sayın Afyon'da coşturdu

AFYONKARAHİSAR'da Güral Termal Otel'de sahneye çıkan ünlü sanatçı Emel Sayın, şarkılarıyla hayranlarını büyüledi. Her yaş grubundan hayranının geldiği konserde yaklaşık 2 saat sahnede kalan Sayın, özellikle filmlerinde seslendirdiği şarkılarını söyledi. Hayranlarıyla birlikte şarkıları söyleyen Sayın, izleyenlerin şarkıları ezbere bilmesinden dolayı çok mutlu oldu.

Bir dönem rol aldığı filmlerle, seslendirdiği şarkılarla gönüllere taht kuran ünlü sanatçı Emel Sayın, konseri sırasında hayranlarıyla da sohbet etti. Küçük izleyiciler de sanatçının fotoğraflarını çekti. İzleyicilerden gelen isteklere de yer veren Sayın, "Çektiğimiz filmlerde söylediğimiz şarkılar, dillere marş oldu. Bu bizim için çok güzel bir şey. Hep beraber söyleyelim" diyerek izleyicilere teşekkür etti.

Murat ARISOY/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Konserden

===

'Çetinkaya Mimarlık' açıldı

ANTALYA'nın Demre İlçesi'nde mimar Kıvanç Çetinkaya'ya ait 'Çetinkaya Mimarlık Bürosu' Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay tarafından açıldı. Açılış törenine, bakan Günay'ın yanı sıra Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, Belediye Başkanı Süleyman Topçu ve Çetinkaya'nın babası Ramazan Çetinkaya, Kültür ve Turizm İl Müdürü İbrahim Acar, Emniyet Müdürü Soner Yalım, Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Osman Ayık, Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Sururi Çorabatır katıldı.

Çetinkaya Mimarlık Bürosu'nun kurdelesini kesen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "Demre'nin estetik ve güzel binalar ihtiyacı var. Beton yığınlarına ihtiyacı yok. Bu estetik ve güzel binaları Kıvanç Çetinkaya'nın yapmasını bekliyorum" dedi. Mimar Kıvanç Çetinkaya ise bürosunu doğduğu yer olan Demre'de açmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto: Açılıştan - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement