Ardahan'da Hizmet-İş Sendikası Üyelerine Seminer Verdi - Son Dakika
Yerel

Ardahan'da Hizmet-İş Sendikası Üyelerine Seminer Verdi

Ardahan\'da Hizmet-İş Sendikası Üyelerine Seminer Verdi

Ardahan'da Hizmet-İş Sendikasınca belediye personeline yönelik eğitim semineri düzenledi.

27.02.2013 18:52

Ardahan'da Hizmet-İş Sendikasınca belediye personeline yönelik eğitim semineri düzenledi.

Dursun Akçam Kültür Evinde yapılan seminere, Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Hizmet-iş Sendikası Eğitim Sekreteri Ali Osman Kart, Avukat Oğuz Aksoy, Basın Danışmanı Yahya Düzenli ve sendika üyeleri katıldı.

Avukat Oğuz Aksoy'un, personele hakları ve sorumlulukları ile ilgili yaptığı açıklamalarda; yıllık izin, kıdem tazminatı vb konularda üyeleri bilgilendirdi ve katılımcıların sorularını yanıtladı.

Seminerde Konuşan Başkan Köksoy, "Her ne kadar iş veren temsilcisi olsak'ta,

adalet anlamında bende bir sendikacıyım, çünkü çalışanların haklarının verilmesi anlamında hassasiyet sahibi olmak için temel bir görevim temel bir amacım olduğunun gayreti içindeyim. Öncelikle bu çerçevede sendikamızın sizlerden aldığı aidatla bu ferdi kazasını yapması benimde açımdan güzel bir haber hayırlı olsun diyorum. Elbette ki sigortanın karşıladığı haklar vardır ama sendikanın da böyle bir jest yapması güzel bir olaydır. Eğitim seminerleri ile iş ortamı ile ilgili çeşitli yaklaşımların sık sık paylaşılması gerekiyor. Buna herkesin ihtiyacı vardır. Seminerin verilmesinde, sizlerin talebiyle bizlerinde bilgisi dahilinde bu semineri gerçekleştirdik. Bu vesileyle buraya gelen arkadaşlara da teşekkür ediyorum. Biz kendimize güvenerek iş hukuku konusunu seçtik. elbette ki bilgi, hem bilen açısından bir güçtür hem iş veren açısından, hem de kurum açısından çıtayı yükseltecek bir olaydır. Siz kendi hakkınızı hukukunuzu öğrenip takip edersiniz ama bunu takip ederken karşı tarafı da öğrenmek zorundasınız dolayısıyla hem çalışanın hem işverenin hak hukuku ve çalışma ortamının değerlendirmesi hem de üçüncü kişilerin başka bir kurumun veya bir trafik kazası gibi hususların fiziki ve sosyal çatışmalara sebep olacak hususların çözülmesinde öğreneceğiniz bu bilgiler faydalı olacaktır. Bu anlamda iş hukuku ve haklar bu çözümün temel kriterleridir. Bundan dolayı çok faydalı olacağına inanıyorum. Bugüne kadar Ardahan da açık söyleyeyim çalışanların hakları ön planda tutulmuştur işverenin hakları geri plana atılmıştır. Çünkü biz zor şartlarda soğuk iklimde sizin katkılarınızı önemsiyoruz ve bunu bir robot yada kuru bir materyalist yaklaşımla işçi işveren şekliyle düşünmüyoruz manevi bir ilişki olduğunu sosyal psikolojik ilişkiler olduğunu düşünüyoruz. Bu anlamda şehrimize şahsızıma ailemize kurumumuza daha büyük katkılar yapacağımıza inanıyorum. Değerli avukat kardeşimizin hem işçi çalışan hakları hem işveren kurum hakları ve üçüncü şahıslarla ilişkiler ilgili çok faydalı bilgiler vereceğine inanıyorum dikkatle dinlemenizi ve bununda devamını ayrıca dileyerek sözlerime son verirken hepinize katıldığınız için teşekkür ediyorum." dedi.

Sendikanın düzenlemiş olduğu seminerin üyelere faydalı ve hayırlı olmasını dileyen Genel Başkan yardımcısı Ali Osman Kart,

"işçi arkadaşlarının sorunlarına ve işçi işveren açısından büyük bir katkısının olacağına inanıyorum öncelikle Sayın Belediye Başkanımız Sayın Faruk Köksoy'un ve yardımcılarının ve ayrıca bu organizasyonda payı bulunan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Biz asıl işimiz olan toplu sözleşmeler

yapmaktır ancak bunların yanında sosyal boyutunun olduğunu da ortaya koyuyoruz bunun için çeşitli faaliyetler sürdürüyoruz. Eğitim seminerleri de bunlardan bir tanesidir. Tüm hizmet iş sendikası üyelerini ferdi kaza sigortası yaptırdık. İnşallah kimsenin başına böyle bir kaza gelmez ama yinede biz tedbirimizi alıp bütün arkadaşlarımıza bu sigortayı yaptırdık" dedi.

Eğitim seminerinin içeriği ve çeşitli konularda üyelerine bilgi veren, merak edilen soruları da yanıtlayan Avukat Oğuz Aksoy da Seminer boyunca iş hukuku, çalışma şartları işçi işveren hakları ve sorumlulukları gibi birçok konuyu uzun uzun anlattı.

Seminer sonrası, Sendika yöneticileri, Belediye Başkanı Köksoy'a, işçilerinin yanında olduğu ve vermiş olduğu

katkılarından dolayı teşekkür ettiler.

27.02.2013 18: 32: 55

TSI

NNNN - ARDAHAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ardahan'da Hizmet-İş Sendikası Üyelerine Seminer Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement