Artan Hırsızlık Olayları Masaya Yatırıldı - Son Dakika
Yerel

Artan Hırsızlık Olayları Masaya Yatırıldı

Artan Hırsızlık Olayları Masaya Yatırıldı

Akhisar'da son zamanlarda artan hırsızlık olaylarının ardından Kaymakamı Kamil Köten başkanlığında, Belediye Başkanı Salih Hızlı, İlçe Emniyet Müdürü Abdurrahman Yolcu, İlçe Jandarma Komutanı Ramazan Yiğit'in de katılımıyla güvenlik toplantısı...

15.03.2012 08:35

Akhisar'da son zamanlarda artan hırsızlık olaylarının ardından Kaymakamı Kamil Köten başkanlığında, Belediye Başkanı Salih Hızlı, İlçe Emniyet Müdürü Abdurrahman Yolcu, İlçe Jandarma Komutanı Ramazan Yiğit'in de katılımıyla güvenlik toplantısı yapıldı.

Akhisar Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen toplantısında konuşan Kaymakam Köten, "Tarihi geçmişi ve kültürü açısında önemli bir ilçede görev yapmaktan büyük onur duyuyorum. Bu güzel kentimizde görev yaparken hırsızlık olaylarının artması ile halkımızın huzuru kaçtı. Bu konuda neler yapılabilir, hangi konularda önlem alınabilir bunları tartışmak için tüm Akhisar'ın ortak bir noktada karar vermesi için toplandık, burada herkes fikirleri paylaşacak.Öncelikle burada yapılan konuşmaların ardından bir proje oluşturmamız gerekiyor. İlk aşamada bu proje sonunda bir araya gelip tüm işletmelerin bir güvenlik sistemi kurması olacaktır. Toplu bir şekilde tüm esnaflarımız ile oturup bir güvenlik firmaları ile oturup indirimli güvenlik sistemleri alabiliriz" dedi.

Belediye Başkanı Hızlı da, "Belediye olarak bu olayların önüne geçilebilmesi açısından üzerimize düşen her türlü görevi yapmaya hazırız. Biz ne kadar hizmet yapsak da halkımızın huzuru olmadan bunların hiçbir yararı olmaz. Bu huzuru sağlamak için belediye olarak her türlü göreve hazırız. Güvenlik anlamında bir komisyon kurulup rapor hazırlanabilir. Bu raporlar dahilinde nasıl bir tedbirler alınabilir gibi sonuçlara varılabilir. Öncelikle etki alanımızdaki konuları çözmemiz gerekmektedir. Öncelikle çok hızlı bir eylem planı oluşturmalıyız" diye konuştu.

Akhisar'da vatandaşların 155 polis imdat servisine gerekli önemi vermediğini vurgulayan İlçe Emniyet Müdürü Yolcu, şu bilgileri verdi: "Akhisar'da özellikle Şubat ayı içerisinde hırsızlık olayları önceki yıllara göre yüzde 50 artış göstermiştir. En büyük eksikliğimiz vatandaştan bizlere 155'e bilgi gelmemektedir. Ancak özellikle duyarlı vatandaşlarımız var. Lütfen şüphelendiğimiz kişileri bizlere bildiriniz. Bu şekilde 1 yıl içinde 213 hırsızı yakaladı ve 11 kişi tutuklandı. Ancak bir yönü bunun 121'i son 2 ay içinde gerçekleşti ve 7 kişi tutuklandı. İşyerlerinde önemli önlemleri almıyoruz, işyeri sahiplerinden özellikle işyerleri için sıkı denetimli bir önlem almaları gerekmektedir. Uzun vadede en önemlisi güvenlik merkezi sisteminin kurulmasıdır. Bizler hırsızlık olmasını istemeyiz ancak olağan bir olay bunun önüne bizim geçmemiz söz konusu değildir. Sadece bizim çabamız yetmiyor. Toplum Destekli Polislerimiz her gün görev başında örneğin işyerlerimizi hergün geziyor ve bilgilendirme yapıyorlar. Daha fazlasını özellikle 155'i kullanarak bize destek vermelerini istiyoruz. Ekiplerimiz bir sokaktan 2 veya 3 saatte ancak 1 kez geçme imkanı var. Tüm ekiplerimizin sadece tek görevi sokaklarda asayiş gezisi yapmak değil, farklı olaylara da müdahale etmek zorunda kalıyor. Vatandaşlarımızı önemli güvenlik önlemlerini almalarını ve 155 polis imdat merkezini kullanmalarını istiyoruz. Evden çıkarken mutlaka kapılarımızı kitleyelim, çelik kapılara güvenmeyelim, bir çok şahit olduğumuz olaylarda çelik kapılarda kilitleme olayı olmadan binlerce hırsızlık olayları gördük. 2005 yılında Akhisar'daki kameralar kablosuz sistem ile kurulmuş ve ben göreve geldiğim 2009 yılından sonra da bakımsızlığından dolayı sistem çöktü. Eski sistemin üzerine de yenileme yapılamıyor. Şuanda en iyi teknoloji fiberoptik kablolar ile olmaktadır. Akhisar'da 128 kamera var ve projemizi hazırladık ve bunun maliyeti de 1 milyon TL'dir. İl merkezimizde de ilçelerimiz için ayrı bir çalışma var. Son 4-5 ay içerisinde 60 bin adet kaçak sigara yakaladık, bunları İzmir Gümrük Müdürlüğüne gönderiyoruz ve burada imha ediliyor."

Bakkallar Odası Başkanı Zafer Kara ise, "Bizim bakkal esnaflarımızdan çalınan malzemeleri yine birkaç bakkal işletmesi var ve bunları hırsızlardan alıyorlar. Buradan bu malları alan kişiler için nasıl bir yaptırımlar var bunları da öğrenmek istiyoruz. Bir üyemiz kaçak sigara satışı yapan bir grubu şikayet ediyor, bu kişiler emniyet ekipleri tarafından yakalanıyor ve ardından savcılık tarafından salınan bu kişiler şikayet eden kişinin işletmesini basıyor ve bu kişiyi dövüyor. Sonunda şikayet eden kişi mağdur oluyor" dedi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Artan Hırsızlık Olayları Masaya Yatırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement