Asimder'den Iğdır Belediye Eş Başkanı Önder'e Tepki - Son Dakika
Yerel

Asimder'den Iğdır Belediye Eş Başkanı Önder'e Tepki

Asimder\'den Iğdır Belediye Eş Başkanı Önder\'e Tepki

Uluslararası Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Başkanı Göksel Gülbey, Iğdır Belediyesi Eş Başkanı Şaziye Önder'in 1915’te yaşanan olaylar hakkında “Ermeni soykırımı” açıklamasına, yaptıkları basın açıklaması ile tepki gösterdi.

28.04.2014 11:46

Uluslararası Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Başkanı Göksel Gülbey, Iğdır Belediyesi Eş Başkanı Şaziye Önder'in 1915'te yaşanan olaylar hakkında "Ermeni soykırımı" açıklamasına, yaptıkları basın açıklaması ile tepki gösterdi.

ASİMDER Başkanı Göksel Gülbey, dernek binasında yaptığı açıklamada; BDP'li Iğdır Belediyesi Eş Başkanı Av. Şaziye Önder'in 25 Nisan 2014 tarihli "24 Nisan Ermeni Soykırımını Lanetliyoruz" başlığı ile basında yayınlanan açıklamasını hayretle müşahede ettiklerini söyledi. Gülbey, "Sayın Önder, kendini tarih ve tarihçilerin yerine koyarak 1915'te yaşanan olayları 'Ermeni soykırımı' olarak niteleyecek kadar ileri gitmiştir. 1915'teki olaylarda en büyük acıyı yaşayan bir yerleşim yeri olan ilimiz Iğdır'da, Ermeni çeteleri tarafından Gedikli, Hakmehmet, Bulakbaşı, Karaçomak ve Oba köylerinde yüzlerce yurttaşımız hunharca katledilmiştir. O tarihte Ermenilere karşı mücadele eden Hamit Bey, Ali Mirze Bey, Ahmet Haso Bey ve Yusuf Ağa o gün yaşananları 4 Eylül 1335 tarihli mektuplarından bir paragrafta şöyle anlatmaktadırlar; 'Beş seneden beri İslamiyet'i mahvetmeye fırsat buldukça nüfus-ı İslamiyye'yi şiar-ı insaniyete mugayir bir tarzda balta ve süngülerle katil ve muhadderat-ı Osmaniye'ye tecavüz etmeyi mubah gören Ermenilerle Kürtler bir araya gelemez' demişlerdir. O yiğit beyler o gün kaleme aldıkları mektupta Ermenilerin bölgemizde yaptıkları katliamları bir bir anlatmaktadırlar. Bugün onların evlatlarından bir ferdin böylesine talihsiz bir açıklama yapmış olmasına şahit olmak son derce üzüntü vericidir. Ermeniler tarafından zulme uğramış o kahraman dedelerin torunlarından birisinin bugün 'Ermeniler soykırıma uğratıldı' demesi mezarında yatan Hamit Bey, Ali Mirze Bey, Ahmet Haso Bey, Yusuf Ağa, Şamil Bey, Hasan Nado bey ve Ekber Tufan bey gibi şahsiyetlerin kemiklerini sızlatmaktadır" dedi.

Gülbey, "Sayın Önder, siz bugün o dedelerin torunlarının oyu ile seçildiniz. Onlarla birlikte çalışma arkadaşısınız. Şimdi onlara haşa 'katillerin torunları mı' diyeceksiniz. Kendi halkını Ermeni çetelere karşı koruyup kollayan fedakar atalarımıza nasıl 'soykırım yaptılar' iftirasını atabiliyorsunuz. Umarız bu açıklama bir yanlışlık eseri olsun ve sarf ettikleri sözlere açıklık getirirler. Şayet hakikaten inanılarak yapılmış bir açıklama ise daha da düşündürücüdür. Yıllardır Iğdır Belediyesi, BDP İl Teşkilatı ve milletvekilinden böylesi bir yaklaşıma tanıklık etmedik. Sayın Şaziye Önder'in bugün böyle bir açıklama yapma gereği duyması oldukça manidardır" şeklinde konuştu. - IĞDIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Asimder'den Iğdır Belediye Eş Başkanı Önder'e Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement