Asü'de 2014 Amerika Programı Tanıtımı - Son Dakika
Yerel

Asü'de 2014 Amerika Programı Tanıtımı

Asü\'de 2014 Amerika Programı Tanıtımı

Bu yıl 20’den fazla akademisyeni toplu olarak Amerika’ya gönderen Aksaray Üniversitesi (ASÜ), 2014 yılında da Amerika programına devam edecek.

24.12.2013 11:55

Bu yıl 20'den fazla akademisyeni toplu olarak Amerika'ya gönderen Aksaray Üniversitesi (ASÜ), 2014 yılında da Amerika programına devam edecek.

Mühendislik Fakültesi Toplantı Salonu'nda, Amerika'da akademik araştırma ve inceleme yapmaya olanak tanıyan "NOVA Profesyonel Gelişim Programı"nın içeriğinin anlatıldığı bir bilgilendirme toplantısı yapıldı. Her akademisyenin mutlaka yurt dışı tecrübesine sahip olması gerektiğini ifade eden ASÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, yıllardır bireysel olarak bu tip programlara katılanların olduğunu, ancak ASÜ'nün bu noktada bir ilke imza attığını belirtti. Bu yıl 20'nin üzerinde öğretim üyesini, yapılan protokoller çerçevesinde, toplu olarak Amerika'ya gönderdiklerini belirten Rektör Acar, "Arkadaşlarımız 3 ay süreyle Amerika'da kaldılar ve sürenin yarısını yabancı dillerini geliştirmek, diğer yarısını da kendi akademik alanlarında araştırmalar yaparak değerlendirdiler. Geldikten sonra arkadaşlarımızla yaptığımız görüşmede herkes, böyle bir programın çok faydalı olduğunu söyledi. Yurtdışı tecrübeleri akademisyen arkadaşlarımızın hem kendi kariyerine hem de üniversitemizin performansına katkı sağlıyor. Biz bu tip programları mümkün olduğunca gerçekleştirmek, daha çok sayıda arkadaşımızı yurtdışına göndermek istiyoruz. Bu manada gayretlerimiz sürüyor" dedi.

VİZYONU MÜNASEBETİYLE REKTÖRÜMÜZE TEŞEKKÜR EDERİZ

Rektör Acar'ın ardından kürsüye gelen ASÜ Mevlana Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Turgay Polat, 2014 Amerika programının detaylarını anlattı ve akademisyenlerin merak ettikleri sorulara yanıt verdi. Bu yıl çok verimli bir Amerika programının gerçekleştirildiğini kaydeden Polat, "Yurtdışı ziyaretleri konusunda bizlere hiçbir sorun çıkartmayan, ufkumuzu ve yolumuzu açan vizyonu münasebetiyle Sayın Rektörümüze çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Amerika programının 15 Haziran-15 Eylül 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilmesi planlanıyor. İlgili program için akademisyenler, 5 Ocak 2014'e kadar başvuruda bulunabilecekler. - AKSARAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Asü'de 2014 Amerika Programı Tanıtımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement