Aşure Kazanları Balkanlarda Birlik İçin Kaynadı - Son Dakika
Yerel

Aşure Kazanları Balkanlarda Birlik İçin Kaynadı

Aşure Kazanları Balkanlarda Birlik İçin Kaynadı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Balkanlarda da geleneksel hale getirilen aşure şöleninin 7'ncisi Kosova ve Makedonya'da gerçekleştirildi.

12.12.2012 10:27

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Balkanlarda da geleneksel hale getirilen aşure şöleninin 7'ncisi Kosova ve Makedonya'da gerçekleştirildi.

Makedonya'nın başkenti Üsküp'te geleneksel olarak düzenlenen Aşure Şöleni Üsküp Türk Çarşısı'nda yapıldı. Tarihi Murat Paşa Camisi'nin önünde yapılan Aşure Şöleni'ne Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Necmettin Şenocak ve Bayram Vardar, El Hilal Derneği Başkanı ve Üsküp Milletvekili Behicuddin Şehabi, Makedonya Türk Teşkilatlar Birliği Başkanı Tahsin İbrahim, Ensar Derneği Başkanı Süleyman Baki, Türkiye Üsküp Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Seyfettin Ersoy ve Üsküp Müftüsü İbrahim Şabani de katıldı. Kazanlarda pişirilen aşurelerin misafirlere ikram edildiği şölende, 'Yeni Yol' ve 'Karşıyaka' halk oyunları ekiplerinin gösterisi de büyük ilgi topladı. Ensar Derneği Başkanı Süleyman Baki'nin açılış konuşması ile başlayan etkinlikte söz alan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Necmettin Şenocak, "Bu coğrafya ile Bursa arasında tarihi ve kültürel bağlar var. Tarihi ve gönül bağlarımız o kadar sıcak ki Bursa'da iki mahallemiz halk arasında "Üsküp" ve "Kumanova" mahalleleri olarak anılmaktadır. Bu topraklardan Türkiye'ye göç edenler sizleri unutmadığı gibi sizlerin de buradan giden akrabalarınızla bağlarınızın kopmadığını görmek bizleri mutlu ediyor" dedi.

Kosova'nın başkenti Priştina'daki Fatih Camii önünde gerçekleştirilen aşure şöleni de Kosovalılardan büyük ilgi gördü. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Necmettin Şenocak ve Bayram Vardar ile şube müdürlerinin yanı sıra Priştina Müftüsü Bahri Sejdiu, Kosova İslam Birliği Meclis Başkanı Prof. Dr. Cabir Hamiti, Türkiye Cumhuriyeti Kosova Büyükelçiliği görevlileri, Yunus Emre Derneği yetkilileri de aşure etkinliğinde Kosova halkıyla bir araya geldi.

(YS)

12.12.2012 10: 04: 42

TSI

NNNN - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aşure Kazanları Balkanlarda Birlik İçin Kaynadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement