Aü'de "Pottering" Adlı Seramik Sergisi - Son Dakika
Yerel

Aü'de "Pottering" Adlı Seramik Sergisi

Aü\'de "Pottering" Adlı Seramik Sergisi

Anadolu Üniversitesi (AÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencisi Fatih Şimşek tarafından hazırlanan “Pottering” adlı seramik sergisi görücüye çıktı.

05.03.2014 12:21

Anadolu Üniversitesi (AÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencisi Fatih Şimşek tarafından hazırlanan "Pottering" adlı seramik sergisi görücüye çıktı.

Güzel Sanatlar Fakültesi'nde açılan sergi, çaydanlığın 4 bin yıllık çarkın içinden doğan, geçmişe başkaldırısının öyküsünü anlatıyor. Estetik olanın güzel olduğunu kanıtlama kaygısı güden sergi, mutfakların vazgeçilmezi çaydanlığın seramik sanatı kullanılarak işlevsel olmayan fakat sanatsal özellik taşıyan formlarını gözler önüne seriyor.

Serginin açılışına katılan Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Emel Şölenay, öğrencisi Şimşek'i tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

Çalışması hakkında bilgiler veren Şimsek ise, sanat yaparken doğadan esinlendiğini kaydetti. "Doğanın kendisini yakalamaya çalıştım" diyen Şimşek, "Aslında zihninizde olan bir çaydanlık var, onu en basit haliyle ele aldım ve ne kadar farklı bir hale getirilebilir, değersizleştirmeden sanatsal ve estetik kaygıları ne kadar ön plana çıkartabiliriz düşündüm ve çaydanlık gibi bir objeyi subje haline getirmeye çalıştım" ifadelerini kullandı.

SERGİ YABANCI ÖĞRENCİLERİ DE ETKİLEDİ

Güzel Sanatlar Fakültesinde eğitimine devam eden Erasmus öğrencisi Alexsandra Florenti Uado da, sergiden çok etkilendiğini belirterek, başka öğrencilerin çalışmalarını görmenin diğer öğrenciler için de çok faydalı olduğunu ve sıra dışı formlara yer verildiği için eserlerin etkileyici çalışmalar olduğunu anlattı. Uado, "Genç bir insanın kendini kil ile artistik formlarla ifade etmesi gerçekten ilgi çekici, keşke eserlerden birini alabilseydim" dedi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aü'de 'Pottering' Adlı Seramik Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement