Aü Erasmus Programı Toplantısı'na Evsahipliği Yapacak - Son Dakika
Yerel

Aü Erasmus Programı Toplantısı'na Evsahipliği Yapacak

Aü Erasmus Programı Toplantısı\'na Evsahipliği Yapacak

AB Bakanlığı-AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi‘nin desteğiyle, 13-14 Haziran tarihlerinde Akdeniz Üniversitesi ev sahipliğinde Erasmus Programı Toplantısı gerçekleştirilecek.

10.06.2014 14:46

AB Bakanlığı-AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi'nin desteğiyle, 13-14 Haziran tarihlerinde Akdeniz Üniversitesi ev sahipliğinde Erasmus Programı Toplantısı gerçekleştirilecek.

Akdeniz Üniversitesi Avrupa Akdeniz Gençlik Merkezi'nde gerçekleştirilecek toplantıya, Erasmus programına yeni başlayan yaklaşık 100 Türk üniversitesinin temsilcisi katılacak.

Akdeniz Üniversitesi Rektör Danışmanı ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Burhan Özkan, Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi tarafından 2010 yılında başlatılan ve Türkiye'de bir ilk olan "Erasmus Koordinatörleri Akademisi" eğitim programının 2013 yılında yapılan 4'üncü toplantısına ev sahipliği yaptıklarını söyledi.

Özkan, "2013 yılında çok başarılı bir toplantı gerçekleştirmiştik. Bu yıl Ulusal Ajans'ın finansal desteği de alınarak 'Erasmus Koordinatörleri Akademisi' bir adım daha öteye taşındı. Toplantıya, Erasmus Programı'na yeni başlayan ülkemizdeki 100 üniversite temsilcisi katılacak. İki gün sürecek toplantıda; uluslararasılaşma, değişimde kalite, sosyal erasmus, oryantasyon programlama ve hareketlilik türleri konuları ele alınacak" dedi.

Prof. Dr. Burhan Özkan'ın Erasmus çalışmalarına yeni başlayan üniversite temsilcilerine, "Örnek Uygulama: Akdeniz Üniversitesi'nde Uluslararasılaşma ve Erasmus" başlıklı bir sunum yapacağı toplantıda, Akdeniz Üniversitesi Erasmus Programı Koordinatör Yardımcısı Serap Yeter de, "Öğrenci Faaliyeti-Öğrenci Hareketliliği" konularında sunum gerçekleştirecek. Toplantı kapsamında ayrıca, Ulusal Ajans Yüksek Öğretim Koordinatörü İlyas Ülgür, Ankara Üniversitesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi, Marmara Üniversitesi ve İpek Üniversitesi temsilcileri; uluslararasılaşma, değişimde kalite, sosyal erasmus, oryantasyon programlama ve hareketlilik türleri konularında sunum yapacak. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aü Erasmus Programı Toplantısı'na Evsahipliği Yapacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement