Aydın Türk Ocağı'ndan 'Yunus Emre' Konferansı - Son Dakika
Yerel

Aydın Türk Ocağı'ndan 'Yunus Emre' Konferansı

Aydın Türk Ocağı\'ndan \'Yunus Emre\' Konferansı

Aydın Türk Ocağı, “Türk Tarihinde Az Bilinenler ve Her Yönüyle Yunus Emre” konulu konferans düzenledi.

16.12.2013 10:35

Aydın Türk Ocağı, "Türk Tarihinde Az Bilinenler ve Her Yönüyle Yunus Emre" konulu konferans düzenledi.

Konuşmacı olarak Emrah Bekçi'nin katıldığı konferansa TBMM İdare Amiri ve MHP Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali Uzunırmak, MHP Efeler Belediye Başkan Adayı Recep Taner ve çok sayıda davetli katıldı. Konferans Emrah Bekçi'nin hazırladığı "Balkanlarda Türk İşaretleri" konulu belgeselin izlenmesiyle başlandı.

Konferansta konuşan Aydın Türk Ocağı Başkanı Dr. Eyüp Doyuran, "Türk kimliğine yapılan saldırılardan bahseden Dr. Eyüp Doyuran " Türkiye'de Türklerin egemenliğinin ve Türklüğün yok edilmesi, ortadan kaldırılması hedefleniyor. Bu hususlar düşünceden uygulamaya geçmiştir" dedi.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Emrah Bekçi de, "Bugünlerde Türklük tartışmaları yaşanıyor. Türklüğümüzden ve vatan topraklarımızdan taviz verirsek Çanakkale'deki Asım'ın neslinin kemikleri sızlar, Aydın'da 13 Ağustos 1922 de Yunanlılarca katledilen Türklerin kemikleri sızlar. Milli Mücadele esnasında Eskişehir bölgesindeki işgal kuvvetleri Yunus Emre'nin mezarını tahrip etmişlerdir. Yunus Emre bir alperendir. Yunus Emre'ye ait birçok rivayet aslında Hacı Bektaş Veli'ye aittir. Yunus Emre'nin tarikatı yoktur. Taptuk dediği şeyhi aslında Allah'tır. Yunus Emre'nin doğduğu yer, yaşadığı yer, öldüğü yer belli olmamasına rağmen herkes sahip olmak istemektedir. Bu nedenle birçok mezarı vardır. Yunus Emre aslında herkesin kalbindedir. Yunus Emre'nin dili Azerbaycan, Karadeniz, Erzurum bölgesinde de konuşulan Oğuz boyunun Üçok dilidir. Yunus Emre'nin yok olması, unutulması Türklüğün yok olmasıdır. Tarihte Müslüman olan Türklere Türkmen denilmiştir. Türk Dünyasında Yunus Emre ilk kez Fuat Köprülü'nün çalışmaları ile 1912 yılında bilinmeye başlanmıştır. Yunus Emre, Hoca Ahmet Yesevi'nin vasiyetini Anadolu'ya taşımıştır. Müslüman olmayan Türk Topluluklarında şaman, imamın görevlerini yerine getirmektedir. Yunus Emre'de Hoca Ahmet Yesevi'de Türkçe konuşmuştur. Tasavvuf İslam'ı yaşama şeklidir" diye konuştu. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aydın Türk Ocağı'ndan 'Yunus Emre' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement