Aydın Üstüntaş Ödülü 'Antre'nin - Son Dakika
Yerel

Aydın Üstüntaş Ödülü 'Antre'nin

Aydın Üstüntaş Ödülü \'Antre\'nin

Ordu Belediye Karadeniz Tiyatrosu (OBKT) eski Genel Sanat Yönetmeni, oyun yazarı, oyuncu, yönetmen Aydın Üstüntaş'ın anısına her yıl düzenlenen 'Geleneksel Anadolu Tiyatrosu Oyun Yarışması' sonuçlandı.

13.05.2012 12:47

Ordu Belediye Karadeniz Tiyatrosu (OBKT) eski Genel Sanat Yönetmeni, oyun yazarı, oyuncu, yönetmen Aydın Üstüntaş'ın anısına her yıl düzenlenen 'Geleneksel Anadolu Tiyatrosu Oyun Yarışması' sonuçlandı.

Ordu'da tiyatro sanatına büyük emekler veren ve 8 Mayıs 2006 tarihinde vefat eden Aydın Üstüntaş anısına düzenlenen anma ve ödül töreni Ordu Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu'nda (OBKT) yapıldı. Ordu Vali Yardımcısı Yemen Bayrak, Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun ile kalabalık bir sanatsever topluluğun katıldığı törende, OBKT'nin ilk kuruluş yılları bir oyun ile anlatıldı. Dilek Gürsoy Çelik, Aslı Selin Öztürk Şen, Ahmet Öztürk, Emre Ergun ve Cumali Demir'in rol aldığı oyunda OBKT'nin hangi zorluklarla kurulduğuna yer verildi. Oyunun ardından OBKT'nin kuruluşuna büyük emek veren eski yönetmen,yazar, gazeteci Uğur Gürsoy'a 'onur ödülü' Aydın Üstüntaş'ın eşi Gülçin Üstüntaş tarafından verildi.

Törende daha sonra 'Geleneksel Anadolu Tiyatrosu Oyun Yarışması'nın ödülü verildi. Prof.Dr. Sevda Şener, Prof. Dr. Nurhan Karadağ, Doç. Dr. Türel Ezici, Doç. Dr. Filiz Elmas, Öğretim Üyesi-yazar-eleştirmen Gülşen Karakadıoğlu, OBKT Genel Sanat Yönetmeni Ali Kemal Tandoğan, oyuncu-yönetmen-öğretim üyesi Ebru Üstüntaş'tan oluşan seçici kurul yaptıkları değerlendirme sonucunda bu yılın ödülünü İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Tiyatro Oyunculuk Bölümü'nü bitiren, İzmir Devlet Tiyatrosu'nda ve TRT İzmir Televizyonu'nda oyuncu olarak görev alan Özlem Saraç'ın 'Antre' adlı oyununa verildi.

Sanatçıya ödülünü Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun takdim etti.

ÖZLEM SARAÇ KİMDİR?

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Tiyatro Oyunculuk Bölümü'nü bitiren, İzmir Devlet Tiyatrosu'nda ve TRT İzmir Televizyonu'nda oyuncu olarak görev alan Özlem Saraç, TRT'nin düzenlediği "75. Yıl Radyo Oyunu Yarışması'nda "Kusursuz Dünya" adlı oyunuyla birincilik ödülünü kazandı. Tiyatro ve Televizyon Yazarları Derneği'nin, hiç oyunu sahnelenmemiş yazarlara yönelik açtığı tiyatro oyunu yarışmasında "Sabun Köpüğü" adlı oyunuyla özendirme ödülüne layık görüldü. Tudem'in 2005 yılında düzenlediği "Perde Kapanmasın" yarışmasında "Tiyatronun Büyüsü" oyunuyla ikincilik ödülü aldı. Oyun yine Tudem tarafından kitap olarak yayınlandı. 2007 yılında tiyatro Dot'un Goethe Enstitüsü ile ortaklaşa yürüttüğü "oyun yazma projesinde" Eril Şerbetci ile yazdığı "Üvey İkizim" isimli oyunu ile seçilen 11 yazar arasına girdi. Lions Klübü'nden Yenilikçi Tiyatro Ödülü alan ve Diğer Şeyler Topluluğu'nun Aksak İstanbul Hikayeleri, Playback; İkinci Tiyatro'nun Suya Düşen Akıllar gibi oyunlarında yurtiçi ve yurtdışında pek çok kez sahne aldı. 2009-2010 arasında TRT Müzik kanalında yayınlanan dünya festivallerini konu alan "Yeryüzü Şenliği" programının metin yazarlığını yaptı. "Tiyatronun Büyüsü", "Pasta Yapma Sanatı", "Korsanlar ve Denizkızı", "Camdan Kalp" oyunları Devlet Tiyatroları repertuarına girdi. TV, tiyatro ve sinemada oyunculuk ve yazarlık yaşamını bir arada sürdüren Saraç'ın şu ana kadar 6 çocuk oyunu sahnelendi. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aydın Üstüntaş Ödülü 'Antre'nin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement