Baba Mesleği Bakır İşlemeciliğini Ayakta Tutuyor - Son Dakika
Yerel

Baba Mesleği Bakır İşlemeciliğini Ayakta Tutuyor

Baba Mesleği Bakır İşlemeciliğini Ayakta Tutuyor

Bakır şehri olarak bilinen Diyarbakır’da, baba mesleği olan bakır işleme sanatının ayakta kalması için mücadele eden Mustafa Tanrıkulu, mesleğin kaybolmaması için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

01.04.2014 15:24

Bakır şehri olarak bilinen Diyarbakır'da, baba mesleği olan bakır işleme sanatının ayakta kalması için mücadele eden Mustafa Tanrıkulu, mesleğin kaybolmaması için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

Sur ilçesinde bulunan Bakırcılar Çarşısı'ndaki işyerinde baba mesleğini sürdüren Mustafa Tanrıkulu, bakırcılığın her zamanki gibi Diyarbakırlılar için geçim kaynağı olduğunu dile getirdi. Tanrıkulu, mesleği babasından öğrendiğini ve bakır işleme sanatını çok sevdiğini belirtti. Diyarbakır'ın bakır diyarı olduğunu açıklayan Tanrıkulu, satışların iyi olduğu ve çırak yetiştirdiklerini kaydetti. Tanrıkulu, "Bir dönem bakırcılığa ilgi epey azaldı, ustalar işi bırakmak zorunda kaldı, ama şimdi işler iyi, o yüzden çırak yetiştirip bu işin bitmemesi için elimizden geleni yapıyoruz. Son 10 yıldır satışlar çok iyi, Diyarbakır'da bakırcılığın bitmesine engel olduk ve olmaya da devam ediyoruz. Çok değişik ürünler sergiliyoruz, dünyanın hiçbir yerinde olmayan ürünleri Diyarbakır'da üretebiliyoruz, bu da burası için çok iyi bir avantaj. Hem Türkiye'de hem de başka ülkelerde fuarlar, festivaller açıp Diyarbakır'da yapılan el sanatlarını sergiliyoruz. Herkesi Diyarbakır'a davet ediyoruz, çok muazzam ve tarihi bir şehir, gerek kültürü ile gerekse inanç kültürü ile görülmesi gereken bir şehir"dedi.

"CUMHURBAŞKANI GÜL'DE BURAYA GELDİ"

Birçok sanatçı ve bürokratın işyerine konuk olduğunu belirten Tanrıkulu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü de işletmesinde ağırladığını söyledi. Tanrıkulu, "Bakırcılıkla ilgili mekanlarımız var, tabi ki sadece Diyarbakır'da değil, başka şehirlerde de fuarlar düzenliyoruz, bunu duyan sanatçılar, bürokratlar Diyarbakır'a gelmişken bizi de ziyaret etmek istiyorlar ve biz de en iyi şekilde ağırlamaya çalışıyoruz. Eşe dosta hediyelik eşya alıyorlar, bu da bizim için sevindirici bir durum. Sanatçıların ve bürokratların gelmesi bizleri sevindiriyor. Cumhurbaşkanımız Diyarbakır'a geldiğinde esnaf ziyareti kapsamında konuğumuz oldu" diye konuştu. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Baba Mesleği Bakır İşlemeciliğini Ayakta Tutuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement