Bağlar Belediyesi Köy Muhtarlarıyla Toplantı Gerçekleştirdi - Son Dakika
Yerel

Bağlar Belediyesi Köy Muhtarlarıyla Toplantı Gerçekleştirdi

Bağlar Belediyesi Köy Muhtarlarıyla Toplantı Gerçekleştirdi

Diyarbakır Bağlar İlçe Belediyesi 2015 yılında ihale yöntemi ile yapacağı hizmetler öncesi mahalle ve köy muhtarlarıyla kapsamlı bir toplantı gerçekleştirdi.

11.01.2015 20:04

Diyarbakır Bağlar İlçe Belediyesi 2015 yılında ihale yöntemi ile yapacağı hizmetler öncesi 47 mahalle ve köy muhtarlarıyla Bağlar Belediyesi Meclis Toplantı Salonunda bir toplantı düzenledi.

Bağlar Belediyesi Eş Başkanları Birsen Kaya Akat ve Eşref Güler başkanlığında gerçekleşen toplantıya, DBP Diyarbakır İl Eş Başkan Yardımcısı Galip Kandemir, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Erkan Erenci, DİSKİ adına Nadir Bingöl, Eşref Mehmetoğlu ve Azize Değer, DBP Bağlar İlçe yöneticisi Ali Alkan, Bağlar Belediyesi başkan yardımcıları, meclis üyeleri, köy muhtarları, köy meclisleri ile Bağlar Belediyesi birim müdürleri katıldı. Toplantı Bağlar Belediyesi Eş Başkanı Eşref Güler'in konuşması ile başladı. Güler, siyasal sürecin yoğunluğundan dolayı muhtarlarla fazla bir araya gelemediklerini belirterek, bu tür toplantıların kendileri açısından önemli olduğunu ve bundan sonra daha sık bir araya geleceklerini söyledi.

Kobani'li Ailelere Yardım Çağrısı

Ardında konuşan Eş Başkan Birsen Kaya AKat, belediye olarak sağlıklı bir çalışma yürütmeleri için muhtarların misyonun önemli olduğunu belirterek,"Şengal ve Kobane'den gelen aileler için siz muhtarlardan yardım istiyoruz. Her muhtar kendi mahallesinde yapılan çalışmalara bu anlamda katkı sunarsa mutlu oluruz. Muhtarlarımız vatandaşlarla birebir diyalog içindeler. Bunun için muhtarlarımızın öneri ve eleştirileri bizim için çok önemlidir" dedi.

2015 Yılında Yapılacak Hizmetlerin Sunumu Yapıldı

Eş Başkan Akat'ın konuşmasından sonra Bağlar Belediyesinin 2015 yılında ihale yöntemi ile yapılan ve yapılacak hizmetler hakkında muhtarlar bilgilendirilerek, Fen İşleri Müdürü Yılmaz Abiş tarafından hazırlanan sinevizyon eşliğinde muhtarlara yapılan ve yapılacak hizmetlerin tanıtımı yapıldı. Parke taşların döşenmesi, kaldırım, asfalt, temel-alt temel, yeni yolların imara açılması, konkasör şantiyesinin kurulması, alt yapısı tamamlanan köy içi yolların, Eski Bağlarda sökülen kaldırım taşlarının döşenmesi hakkında muhtarlara kapsamlı bilgi verildi.
Köylerde taziye evlerinin yapılması için hazırlanan projeler ve taziye evleri bulunan köylerin taziye evlerinin içinin döşenmesi konusu hakkında da muhtarlar bilgilendirildi.

Bilgilendirme ve sinevizyon sunumu ardında muhtarlara söz hakkı verildi. 47 muhtar tek tek söz alarak, köyleriyle ilgili sorunları ve önerileri dile getirdi. Muhtarlar özelikle yol ve su sorunlarının çözümü konusunda belediyeye önerilerde bulundu.

DBP: İnşa Sürecini Muhtarlarla Birlikte Yapacağız

Daha sonra konuşan DBP Diyarbakır İl Örgütü Halkla İlişkiler Sorumlusu İl Eş Başkan Yardımcısı Galip Kandemir, köylerin mahalle sorunlarını belediye ile birlikte olarak çözeceklerini ifade ederek,"Parti olarak bir inşa süreci içerisindeyiz. Bu inşa sürecinde muhtarlara çok önemli rol düşüyor" dedi.
'Muhtarlar İdari Birimlere Yönelik Girişimlerinde de Aktif Olmalılar'

Muhtarların konuşmasından sonra söz alan Eş Başkan Eşref Güler, sorunların çözümü konusunda bundan sonra muhtarlarla daha sık bir araya geleceklerini belirterek, muhtarların eleştiri ve değerlendirmelerini önemsediklerini ancak sorunların tek çözümün belediye olmadığın söyledi. Belediye olarak çözüm noktasında bütün imkanları seferber edeceklerini ifade eden Güler, ancak çözüm noktasında belediyeleri aşan idari birimlerin rolleri olduğunu bu anlamda muhtarların idari birimlere yönelik daha aktif girişimde bulunması yönünde de telkinde bulundu.

Güler, köylerde bulunan boş arazilerinde tarım ve kooperatifleşme konusunda değerlendirilmesi gerektiğini ve muhtarların bu konuda köylülere öncülük yapması gerektiğini söyledi.

Özel İdarenin Devir-Teslim Yapmamasından Kaynaklı Köylerde Mağduriyet Yaşanıyor

Ardında söz alan Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Erkan Erenci ise köylerden gelen şikâyetlerin temelinde Büyükşehir Belediyesinin Özel İdare ile yaşadığı devir teslim sorunun olduğunu belirterek, birçok alanda Özel İdarenin Büyükşehir'e teslimat yapmadığını söyledi. Erenci, köylerde Özel İdareden kaynaklı yaşanan sorunların çözümü konusunda muhtarların başvurması gerektiğini söyledi.

Sözünü Verdiğimiz Tüm Hizmetler Yerine Getirilecektir

Son olarak konuşan Eş Başkan Akat ise muhtarların toplantıya katılmasından dolayı teşekkür ederek," Biz söz veriyoruz. Bu beş yıl içinde yas evi olmayan hiçbir köyümüz kalmayacak. Muhtarlığı olmayan hiçbir mahallemiz olmayacaktır. Muhtarlarımız biraz sabırlı olsun. Bağlar için ne söz verdiysek, bunları tek tek yerine getireceğiz bundan kuşkunuz olmasın. Biz sizinle birlikte partimizin inşa sürecinde yer alacağız. Sorunlarımız çok, çözümünü sizinle birlikte yapacağız" dedi. Akat, genel seçim öncesinde de muhtarlarla birlikte köylerde olacaklarını söyledi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Bağlar Belediyesi Köy Muhtarlarıyla Toplantı Gerçekleştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement