Bakan Fikri Işık, Kocaeli Kent Bayramlaşması'na Katıldı - Son Dakika
Yerel

Bakan Fikri Işık, Kocaeli Kent Bayramlaşması'na Katıldı

Bakan Fikri Işık, Kocaeli Kent Bayramlaşması\'na Katıldı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Kent Bayramlaşması’na katıldı.

17.07.2015 16:09

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Kent Bayramlaşması'na katıldı.

İzmit Yunus Emre Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene Bakan Işık ile birlikte, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve tüm ilçe belediye başkanları, kent protokolü ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Bayramlar sevinçlerimizi paylaştığımız güzel günlerdir. Bayramlarda sevdiklerimizi ziyaret ederiz. Küslük olayları biter. Küslüklerimizi, dargınlıklarımızı barışa, kardeşliğe, kaynaşmaya çevirmemiz bayramların kazancıdır. Daha güzel bayramlarda birlik ve beraberlik içerisinde nice bayramları birlikte kutlamak dileği ile tüm Kocaelili kardeşlerimizin Ramazan Bayramları'nı tebrik ediyorum" dedi.

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ise, "Bayramlar çok özel ve güzel zamanlardır. İnancımızın bizlere armağan ettiği, bir araya gelinen, dargınlıkları gideren, buluşulan, kucaklaşılan, coşkuyla paylaşılan günlerdir. İşte Kocaeli'de sizlerin katkılarıyla oluşan ve Türkiye'nin her yanında yayılan birlik ve beraberliğin sevincinde yaşıyoruz. Geride çok güzel bir Ramazan bıraktık. İftar sofralarında, gönül sofralarında buluştuk. Birlik olmanın, beraber olmanın en güzel hazzını iftar sofralarında yaşadık. Bu birlik ve beraberliği Cenab-ı Hak bozmasın. Hep bir arada olmayı, birlik olmayı nasip etsin" şeklinde konuştu.

Son olarak söz alan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık da, "Yılın en uzun günlerinde Ramazan ayını geçirdik. 17 saatten daha uzun bir süre oruç tuttuk. Bir ay boyunca olmayanların neler yaşadıklarını anladık ve bu 1 ayın sonunda Yüce Allah bizlere bu bayramı görmeyi nasip etti. Bayramlaşmaları vesile kurarak birlik ve beraberliği sağlamalıyız. Kocaeli her yerine çok kolay bir şekilde ulaşılabilen bir kent. Bu şehir kendisine sevgi vereni dışlamaz. STK'lar öncülüğünde yapılan bu bayramlaşmalar şehrin kent bilincine ulaşması noktasında çok önemli. Bayrama buruk bir mutluluk ile giriyoruz. Türkiye'de huzur ve güvenliğimiz sağlanmış durumda. Ancak gönül coğrafyamızda işler aynı şekilde değil. Gönül coğrafyamızda insanlar savaş ortamında bayrama girmek durumunda kaldı" ifadelerini kullandı.

Öte yandan etkinlik boyunca katılımcılara geleneksel kıyafetler giyen şerbetçiler ile Osmanlı şerbeti ikram edildi. Konuşmaların ardından gerçekleşen kent bayramlaşması, daha sonra çekilen toplu fotoğraf ile sonlandırıldı. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bakan Fikri Işık, Kocaeli Kent Bayramlaşması'na Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement