Baran'dan Didimlilere Kişisel Gelişim Semineri - Son Dakika
Yerel

Baran'dan Didimlilere Kişisel Gelişim Semineri

Baran\'dan Didimlilere Kişisel Gelişim Semineri

Didim Ticaret Odası'nın katkılarıyla Didimlilerle buluşan eğitimci Ziya Baran, "Yönetim ve Liderlik" ile "Beden Dili" konularında bir seminer verdi.

25.09.2013 10:51

Didim Ticaret Odası'nın katkılarıyla Didimlilerle buluşan eğitimci Ziya Baran, "Yönetim ve Liderlik" ile "Beden Dili" konularında bir seminer verdi.

Didim Ticaret Odasının katkılarıyla Kişisel Gelişim Semineri düzenlendi. Dün akşam saat 20: 30'da Didim Ticaret Odası Aytaç-Nurullah Kocabıyık Kültür Merkezinde yapılan seminere Didim Ticaret Odası Başkanı Ufuk Döver, Didim İlçe Müftüsü Mikail Polat, Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Pektaşoğlu, Didim Kent Konseyi Başkanı Osman Ayyıldız, Didim Ticaret Odası Meclis Başkanı Hilmi Yıldırım, AK Parti İlçe Genel Meclis Üyesi Abdurrahim Öztürk, Didim EKK Başkanı Ali İhsan Kubaliç, DP Didim İlçe Başkanı Günay Tıkın, Ticaret Odası meclis üyeleri ile çok sayıda Didimli katıldı.

Seminerde konuşan Eğitimci Ziya Baran slayt eşliğinde örnekler vererek yaptığı sunumunda İnsanın en önemli gücünün düşünceleri olduğunu ve bir insanın günde 60 bin düşünce ürettiğini söyledi.

Baran düşüncelerin inanca geçmesiyle başarı yakalanabileceğini belirterek "Yapılan bir işte yada bir insanın 'ben bunu yaparım' demesi çok önemli. Önce yapacağı şeye inanmalı ardından da bunu yapmalı. Düşünce inanca, İnanç karaktere, karakterde kadere dönüşür."dedi.

İnsanın kendisinde başka kimseyi değiştiremeyeceğini de dile getiren Baran "İnsan olarak bizler değişim için önce kendimizi değiştirmeliyiz. Hayatımız yada düşüncelerimiz olumlu yada olumsuz olması bizlere başarıya yada başarısızlığa götürür."dedi.

İnsan yaşamında hayallerin çok önemli olduğunu belirten Ziya Baran ortaya çıkan tüm araç gereç malzeme ve materyallerinde insanoğlunun hayalleriyle ortaya çıktığını söyledi ve örneklerle açıkladı.İnsanın korkularıyla yüzleşmesinin başarısını da etkilediğini kaydeden Baran korkularla yüzleş ildiğinde başarının geleceğini belirtti.

Çocukların başarılı olması noktasında da ebeveynlere uyarıda bulunan Baran "Çocukları yargılamamalıyız. Sen bunu yapabilirsin demeliyiz. Yapamazsın dersek o bunu yapamaz. Çocuğumuzun derinliklerine inerek onun içindeki potansiyeli çıkarmalıyız" dedi.

Seminerin sonunda Oda Başkanı Döver, Baran'a çiçek verip teşekkür ederken, seminere katılanlara katılımcı belgesi verileceği de öğrenildi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Baran'dan Didimlilere Kişisel Gelişim Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement