Başkan Akkaya Muhtarlarla Buluştu - Son Dakika
Yerel

Başkan Akkaya Muhtarlarla Buluştu

Başkan Akkaya Muhtarlarla Buluştu

Konya’nın Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, ilçenin 55 mahallenin muhtarıyla bir araya geldi.

02.05.2014 13:48

Konya'nın Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, ilçenin 55 mahallenin muhtarıyla bir araya geldi.

Akşehir Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa Başkan Akkaya'nın yanı sıra, Akşehir Belediye Başkan Yardımcıları Yahya Yıldız, Mevlüt Yiğit, Akşehir Belediye Meclis Üyeleri, Akşehir Belediyesi Birim Müdürleri, Akşehir'in 55 mahallesinin Muhtarları ve Çiftçi Malları Koruma Birliği Meclis Üyeleri katıldı.

Toplantıda bir açılış konuşması yapan Başkan Akkaya, yerel seçimler sonrası muhtarlarla bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu ifade ederek, muhtarlarla tanışmak, sorunları, talepleri dinlemek ve koruma meclisleri konusunu görüşmek amacıyla toplandıklarını söyledi. Zaman zaman bu tür toplantılarla bir araya geleceklerini ve istişarede bulunacaklarını belirten Başkan Akkaya, "Akşehir'imizin ihtiyaçlarını ve hizmetlerini hep birlikte göreceğiz, yöneteceğiz demiyorum hep birlikte hizmet edeceğiz diyorum. Tabi ki bu hep beraber güzel hizmet verebilmenin gereği de iletişimin kuvvetli olmasıyla ve karşılıklı istişareye dayalı olarak beraberce kenetlenerek fikirlerimize saygı duyarak, en uygun, en güzel fikri projeye, hizmete dönüştürmekle olacak" dedi.

Yerel seçimler sonrası muhtarların nezdinde Akşehirli hemşehrilerine bir kez daha teşekkür eden Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, "Ekip olarak bizlere ve ayrıca siz muhtarlarımıza da bu görevleri emanet ettikleri için Akşehir halkımıza, değerli hemşehrilerimize bir kez daha teşekkür ediyoruz. Hizmet etmek için elimizden gelen bütün gayretleri hep beraber göstereceğimize değerli hemşehrilerimizin şüphesi olmasın diyoruz. Hemşehrilerimizin güvenine layık olmak için ne gerekirse yapacağız, hemşehrilerimize en güzel hizmeti vermek bizim boynumuzun borcudur diyorum" diye konuştu.

Hizmet ederken Belediye Başkanı'nın ya da ekip arkadaşlarının her şeyi göremeyebileceğinin altını çizen Başkan Akkaya, bu anlamda muhtarların kendileri için önemli bir hizmet paydaşı olduğuna dikkat çekti. Muhtarların yanı sıra Akşehir'in hizmetinde bulunan bütün daire müdürleri ve sivil toplum kuruluşlarının da kendilerinin göremediği ya da duyamadığı konularda bilgi vermesini isteyen Başkan Akkaya, "Akşehir'imiz artık 55 mahalle oldu. Hali hazırda olan 21 mahallemiz ve Büyükşehir Yasası ile mahalle haline gelen 34 yeni mahallemiz ile 94 bin nüfusla bir bütün haline geldi. Biz merkezimizde olduğu gibi yeni mahalle haline gelen mahallelerimizde de ihtiyaçları belirleyerek tüm hizmetleri vermeye devam edeceğiz" dedi.

Başkan Akkaya, hizmet verme aşamasında zaman zaman anketlerle halka danışarak hizmet edeceklerine vurgu yaparak, "Belediyemize ait web sitesinde anket bölümü oluşturarak, halkımızın sirkülasyonunun çok olduğu bankalar ve vergi dairesi gibi kuruluşlarda talep kutuları oluşturarak halkımızın da yönetime katılmasını sağlayacağız" diye konuştu. Cumhuriyet tarihinde Büyükşehir Yasası ile reform sayılabilecek bir yasal düzenleme olduğunu belirten Başkan Akkaya, her yenilikte bazı küçük aksaklıkların olabileceğini ancak Akşehir Belediyesi olarak bu aksaklıkları asgari düzeyde tutabilmek amacıyla çalışmalar yaptıklarını söyledi. Başkan Akkaya, "Konya'ya gittiğimizde de Büyükşehir Belediye'mizin başta Başkanı olmak üzere tüm yöneticileri de Akşehir'de hizmetlerin daha düzenli yürüdüğünü söylüyorlar. Bu noktada yine de eksikliklerimiz varsa sizler her alanda olduğu gibi yine bunları bizlere iletin. Ancak küçük çaplı eksiklik ve sorunlar için biraz da sabırlı olmamız gerektiğini değerli hemşehrilerimize ve halkımıza duyuralım" dedi.

Başkan Akkaya'nın konuşmasının ardından toplantıya katılan Muhtarlar, Belediye Meclis Üyeleri ve Belediye Birim Müdürleri tek tek kendilerini tanıttı. Toplantı Koruma Meclisi konusu ve muhtarların taleplerinin görüşülmesi ile devam etti. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Akkaya Muhtarlarla Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement