Başkan Durak'tan Kardeş Şehir Piran'a İade-İ Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Başkan Durak'tan Kardeş Şehir Piran'a İade-İ Ziyaret

Başkan Durak\'tan Kardeş Şehir Piran\'a İade-İ Ziyaret

Karşıyaka Belediyesi, yeni kardeş şehri Slovenya'nın Piran kentiyle ilişkilerini pekiştiriyor.

28.10.2013 15:03

Karşıyaka Belediyesi, yeni kardeş şehri Slovenya'nın Piran kentiyle ilişkilerini pekiştiriyor. Eylül ayında Karşıyaka'da, her iki kentin belediye başkanının katıldığı törenle atılan imzaların ardından, bir imza töreni de Piran'da yapıldı.

Piran Belediye Başkanı Peter Bossman'ın eylül ayında Karşıyaka'ya yaptığı ziyaret sırasında, her iki belediye arasında "Kardeş Şehir Protokolü" imzalanmıştı. Bu ziyarette, gördüğü ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getiren Piran Belediye Başkanı Bossman, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak'ı da, kentine davet etti.

Bu davet üzerine, geçtiğimiz hafta sonu, Piran'a giden Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Piran Belediye Başkanı ile birlikte, "Kardeş Şehir Protokolü"nü, bir kez de, kardeş kentte imzaladı.

Türkiye'nin Slovenya Büyükelçisi Serra Kaleli, Slovenya'nın Türkiye Büyükelçisi Milan Jazbec'in de katıldığı törenle iki belediye başkanı protokolü imzaladı.

PİRAN VE KARŞIYAKA BİRBİRİNE ÇOK BENZİYOR

Slovenya'nın İzmir Fahri Konsolosu Mazhar İzmirlioğlu'nun girişimleri ile başlayan diyalogun kardeşlik protokolü ile pekiştiğini belirten Başkan Durak, "İtalya- Hırvatistan sınırındaki Piran turizmi öne çıkaran bir kent. Karşıyaka ile ortak pek çok benzerlikleri bulunuyor. Kentlerimiz arasında turizm ve ticaretin artması için hazırlıklar yapacağız" dedi.

Peter Bossaman da Karşıyaka ile pek çok proje geliştirebileceklerini belirterek, "Yasal çalışmaları tamamladık, adımımızı attık. Belediyeler arası başlatılan bu ilişkinin halklar arasında da sürmesini diliyorum" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Durak'tan Kardeş Şehir Piran'a İade-İ Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement