Başkan Gümrükçüoğlu'ndan 2 Nolu Yol-İş Sendikasına Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Başkan Gümrükçüoğlu'ndan 2 Nolu Yol-İş Sendikasına Ziyaret

Başkan Gümrükçüoğlu\'ndan 2 Nolu Yol-İş Sendikasına Ziyaret

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu 2 Nolu Yol-İş Sendikasını ziyaret ederek İl Özel İdaresi çalışanları ile bir araya geldi.

07.02.2014 11:39

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu 2 Nolu Yol-İş Sendikasını ziyaret ederek İl Özel İdaresi çalışanları ile bir araya geldi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Kul ve 2 Nolu Yol-İş Sendikası Şube Başkanı Hüseyin Balaban, AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş'ın da katılımıyla çalışanların istek ve önerilerini dinleyerek sorularını cevaplayan Başkan Gümrükçüoğlu, Trabzon'un 30 Mart Mahalli seçimlerinden sonra büyükşehir statüsüne kavuşacağını kaydederek, " Hiçbir çalışanımız endişe etmesin. Büyükşehir, büyükşehir kuruluşları ve aynı zamanda Ortahisar Belediyesi olacak olan il belediyesinin norm kadroları ancak süreç içinde açıklığa kavuşacağından dolayı endişelenmeye ve telaşlanmaya lüzum yok. Şahsen benim tutumum ne olacak söyleyeyim. Yasa çerçevesinde sizin tutumunuz ne olursa o olacak. Yani sizin tercihiniz ne olursa o olacak. Kimse işinden gücünden olmayacak." ifadelerini kullandı.

ÇALIŞANLARIMIZ ENDİŞELENMESİN

Başkan Gümrükçüoğlu, "Trabzon 30 Marttan sonra büyükşehir statüsüne kavuşacağından 1 Nisan'da hiç bir çalışan yerinden, işinden olmayacak. Bunun hazırlıkları da o zamana kadar ortaya çıkacak olan yeni genelgelerle sürdürülecek. Ondan sonraki 3 aylık dönem bir organizasyon dönemi olacak. O bakımdan arkadaşlarımız 1 Nisan'a doğru ben şuradaki kalemimi defterimi toparlayayım diye bir endişeye hiçbir zaman bir mahal yok. Şuanda il belediyesi olan mevcut belediyemiz, Ortahisar Belediyesi haline gelecek. Mesela şuanda norm kadro olarak bana verilen kadronun üstünde istihdamım var. Geçen sene bize tüm Türkiye belediyeleri gibi 16 tane norm kadro verildi. Biz bir tane bile veremedik hiç kimseye. Niye? Zaten evvelki yıllardan 10 yıllardır 5 yıllardır diyelim norm kadro fazlası ile çalışıyorduk. Dolayısıyla o 16 verileni bile o fazla çalışanlara norm kadro olarak yansıtmış olduk."

BİLGİ BİRİMİ VE TECRÜBENİZDEN YARARLANMAYA DEVAM EDECEĞİZ

İl Özel İdaresinin mevcut şantiyelerinin aynı şekilde muhafaza edileceğini kaydeden Gümrükçüoğlu, "Çalıştığınız diyelim ki operatörüdür, teknikeridir, teknisyenidir, memurudur işçisidir hemen hemen aynı vazifelerle fonksiyonunu devam ettirecek. Yine vurgulamak istiyorum ki özlük hakkı yönünden biz çalışanımızın yanında olacağız. ve şu demin dediğim gibi tercih ve seçeneklerini mümkün olduğu kadar rahat tutmaya çalışacağız. Bunları huzurunuzda ifade etmiş olayım. Diyeceksiniz ki ben il özel idaresinde çalıştığım kategoride büyükşehir belediyesinde nerede çalışacağım? Büyükşehir belediyesinin yapılanması ne olacak? Büyükşehir'in merkezi kurumları olacak. Bağlı genel müdürlükleri olacak. Mesela su kanalizasyon genel müdürlüğü kurulacak. Sizin çalıştığınız alan kendi il özel idaresinde bu sahadaysa mesela sayın İbrahim Kul kardeşimiz bizim devamlı birlikte çalıştığımız şehre hizmet ettiğimiz, sizin sayenizde sizin fonksiyonlarınızla hizmet ettiğimiz arkadaşımdır. Mesela geçen bana dedi ki, 'Çakırgöl suyunun projesini hazırlattık'. Bu projeyi hazırlayan arkadaşlarımız yine aynı pozisyonda orda çalışacaklar. veya uygulanması sırasında görev alacak il özel idaresi personeli varsa gene orada çalışacak. Bu arkadaşlarımız büyükşehir belediyesinde su kanalizasyon genel müdürlüğü kuruluyor olması münasebeti ile o yürüttükleri vazifelerden ötürü su kanalizasyon genel idaresi müdürlüğünde görevlendirilmiş olacaklar. Yolda çalışan yolda görevlendirilmiş olacak. Diğer düzenleme ve fonksiyonlarda çalışanlar da kendilerine benzer görevlerde istihdam edilmiş olacaklar. Biz istiyoruz ki herkes bizimle çalışmaya devam edebilsin. Bütün bunların sonunda özet olarak söyleyebileceğim bu. Tecrübeniz var, bilgi birikiminiz var ve o tecrübenin bize kazanımı çok olur. Yani yeni birisini bilmeyen birisini alıp yetiştirene kadar belli bir zaman rölantide geçirilmiş olur. O yüzden biz istiyoruz ki norm kadrolar, her şey müsait olsun da sizlerle bütün kadromuzla aynı özlük haklarınızı muhafaza ederek çalışmamızı sürdürebilelim." ifadelerini kullandı. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Gümrükçüoğlu'ndan 2 Nolu Yol-İş Sendikasına Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement