Başkan Güzelbey'den Hırvatistan'dan Önemli Mesajlar - Son Dakika
Yerel

Başkan Güzelbey'den Hırvatistan'dan Önemli Mesajlar

Başkan Güzelbey\'den Hırvatistan\'dan Önemli Mesajlar

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.

08.10.2012 12:31

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Hırvatistan'ın Dubrovnik kentinde düzenlenen Uluslararası Tarihi Kentler Konferansı'na konuşmacı olarak katıldı.

Dubrovnik Hotel Libertas Rixos 5'te 'Tarihi Kentlerde Akıllı, Sürdürülebilir ve Kapsayıcı Büyümeyi Gerçekleştirmek' başlığı altında düzenlenen konferansta, Başkan Güzelbey akıllı büyüme, sürdürülebilir büyüme, yeşil ve rekabetçi ekonomi gibi önemli konulardan bahsetti.

Dünya miras listesinde yer alan Dubrovnik kentinde düzenlenen konferans, Hırvatistan Tarihi Kentler Birliği tarafından Avrupa Tarihi Kentler (TKB) ve Bölgeler Birliği'nin (Heritage Europe) desteğiyle düzenlendi. Konferansa, Türkiye Tarihi Kentler Birliği, Avrupa Konseyi ve UNESCO destek veren diğer kurumlar oldu.

Başkan Güzelbey, 2013-2020 dönemini kapsayan AB 2020 stratejisinin üç önemli önceliği kapsadığını vurgulayarak, "Akıllı büyüme, bilgi ve yenilikçiliğe dayalı bir ekonomi olacak. Sürdürülebilir büyüme ise, kaynakları daha verimli kullanan, yeşil ve rekabetçi bir ekonomi anlamını taşıyor. Kapsayıcı büyüme de toplumsal ve sınırsal anlamda bütünleşmeyi sağlayan yüksek istihdam ekonomisi olarak tanımlanıyor" dedi.

Konferansın amacının, tarihi kentlerin, küreselleşmenin 21. yüzyılda ortaya koyduğu zorluklara cevap verebilme ve sürdürülebilir büyümeyi gerçekleştirme kapasitelerini irdelemek olduğunu anımsatan Güzelbey, "Bu bağlamda, tarihi kentlerin yukarıdaki stratejik öncelikleri ne derecede gerçekleştirdikleri araştırılarak, tarihi kentlerde akıllı, sürdürülebilir ve kapsayıcı büyümenin örnekleri sunuldu. Kültürel miras alanında faaliyet gösteren karar vericilerin yanı sıra, tarihi kentlerin korunmasına kendini adamış akademisyenler ve uygulamacılar görüş ve deneyimlerini paylaşma fırsatını elde ettiler. Konferansın odağını, tarihi kentler için önemli bir kaynak oluşturan AB fonlarının ne şekilde dağıtılacağını da belirleyecek olan 'AB 2020' stratejisi oluşturdu" diye konuştu.

TKB'nin 5 üyesinin sunum yaptığı oturuma Türkiye'den Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey'in yanı sıra, Tarihi Kentler Birliği Genel Sekreteri Sezer Cihan, Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Side Belediye Başkanı Abdulkadir Uçar, Bursa Büyükşehir Belediyesi Proje Sorumlusu Aziz Elbas da katıldı. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Güzelbey'den Hırvatistan'dan Önemli Mesajlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement