Başkan Özhaseki, Mahalle Muhtarlarına Erciyes Projesini Anlattı - Son Dakika
Yerel

Başkan Özhaseki, Mahalle Muhtarlarına Erciyes Projesini Anlattı

Başkan Özhaseki, Mahalle Muhtarlarına Erciyes Projesini Anlattı

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Büyükşehir Belediyesi sınırlarındaki 5 ilçede görev yapan mahalle muhtarları ile bir araya geldi.

08.09.2012 18:42

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Büyükşehir Belediyesi sınırlarındaki 5 ilçede görev yapan mahalle muhtarları ile bir araya geldi. Özhaseki, muhtarlara, 'gelecek yüzyıllara damga vuracak proje' diye tanımladığı Erciyes Projesi'ni anlattı.

Erciyes Kardan Adam Tesisleri'ndeki toplantıya Başkan Özhaseki'nin yanısıra Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Talas Belediye Başkanı Rıfat Yıldırım, Hacılar Belediye Başkanı Ahmet Herdem ve İncesu Belediye Başkanı Zekeriya Karayol ile AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz ve bazı belediye yetkilileri de katıldı.

Burada yaptığı konuşmada Kayseri'nin gelişiminden bahseden ve Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi çalışmalarını anlatan Başkan Özhaseki, gelecek yüzyıllara damga vuracak bir proje üzerinde çalıştıklarını ifade ederek, "275 milyon avroluk bu proje, Kayseri'de kamu eliyle yapılan en büyük projedir. Burada 200 km.'ye yakın pist uzunluğu çıkıyor ve bu uzunluk, Türkiye'deki tüm kayak merkezlerindeki pist uzunluğundan daha fazla. 3 bin kişiye iş imkanı sağlayacak bu projeden 100 milyonu doğrudan 100 milyonu da dolaylı olarak yıllık 200 milyon avro gelir elde edilecek. Günlük 35 bin kişi kayacak burada. Kayak turizmi ayrıca Kayseri'de kendi sektörünü de doğuracak. Gerek kıyafetler ve kayak malzemeleri gerekse de mekanik hatlarda kullanılan malzemeler ve araç gereçler yakın zamanda Kayseri'de üretilmeye başlanacak. Böylece hem paramız şehirde kalacak hem yeni bir iş sektörü doğmuş olacak. Bunun yanı sıra şehirde sosyal hayat canlanacak. Geçen kış toplam 750 bin kişi kapılardan giriş yaparak yeni tesislerimizden yararlandı. Bu yıl daha da artmasını bekliyoruz. Bir başka faydası da projenin, uluslararası spor organizasyonlarına aday olacağız. 2016 için aday olmuştuk, hükümet yetkilileri tarafından Saraybosna lehine çekilmemiz istendi. O yüzden geri durduk. Ama çok kısa zamanda birçok uluslararası kayak şampiyonası burada yapılacak inşallah. Yerli ve yabancı yatırımcıların projeye olan inancı da tam. Burada planladığımız 21 adet otel yerinin tamamı satıldı. Yakın zamanda inşaata başlayarak önümüzdeki seneye bir kısmını tamamlayacak girişimciler var. Oysaki Erzurum Palandöken'de otel için yatırımcı bulamıyorlar. Çünkü bizim projemiz geleceği olan, turizm yatırımcılarının olumlu gelişmeler bekledikleri dört başı mamur bir proje. Şu ana kadar 100 milyon dolar harcadığımız bu proje ile Kayseri çok daha ileri bir noktaya gelecek." diye konuştu.

Özhaseki, Ufuktaki Kent Kayseri vizyonuna değinerek, eğitimden spora, sağlıktan ekonomiye kadar 10 ayrı başlıkta geliştirdikleri projelerin bir bir hayata geçirildiğini söyledi. Sağlıkta Bölge Hastanesi'nin eğitimde Abdullah Gül Üniversitesi'nin, sporda Kadir Has Stadı ile Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi'nin bu doğrultuda ortaya konulan tesis ve yatırımlar olduğunu kaydeden Özhaseki, Bütün bu yatırımlarla Kayseri'deki pastayı büyütmeye çalışıyoruz. Pasta ne kadar büyük olursa, esnaf da, memur da, işçi de, tüccar da, sanayici de velhasıl bu şehirde yaşayan herkes de daha büyük pay almış olur. Biz bunun peşindeyiz." ifadelerini kullandı.

(SK)

08.09.2012 18: 12: 23

TSI

NNNN - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Özhaseki, Mahalle Muhtarlarına Erciyes Projesini Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement