Batman İl Müftüsü Hasan Çağlar Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Batman İl Müftüsü Hasan Çağlar Açıklaması

Batman İl Müftüsü Hasan Çağlar Açıklaması

"Müslümanların ibadethanelere verdiği önem diğer bütün din mensuplarının verdiği önemden daha fazladır"

14.10.2014 15:44

BATMAN (AA)- Batman İl Müftüsü Hasan Çağlar, "Müslümanların ibadethanelere verdiği önem diğer bütün din mensuplarının verdiği önemden daha fazladır" dedi.

Batman Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nde Camiler ve Din Görevliler Haftası nedeniyle  "Şehrin kalbinde buluşalım. Camiler Haftası cami ve gençlik" temasıyla düzenlenen konferans Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Vali Yardımcısı Cihat Arık, gençlerin ibadetlerini gönüllerince özgür iradeleriyle yapmaları gerektiğini isöyledi.

Müftü Çağlar ise, her din mensubunun dininin emirlerinin ve mesajlarının verildiği,  ibadetlerin topluca yapıldığı ibadethanelerine büyük önem verdiğini söyledi.

Camilerin iftihar edilen mekanları olduğunu kaydeden Çağlar, şöyle konuştu:

"Müslümanların ibadethanelere verdiği önem diğer bütün din mensuplarının verdiği önemden daha fazladır.  Peygamberimiz, Mekke'den Medine'ye hicret ederken daha yolda geçici olarak ta kaldıkları Küba denilen yerde, 2-3 haftalık geçici de olsa orada da bir mescit inşa etti."

Yazar Sait Çamlıca gençliği kazanmanın en büyük yollarından biri de çağın gerekleriyle gençliği anlamanın yollarına başvurmak olduğunu söyledi.

Çamlıca konuşmasına şöyle devam etti:

"Bu memleketin problemi çocuklar değildir. Bu memleketin problemi gençler de değil.  Peygamber efendimize ilk inanan 40 kişiden 32'si 23 yaşın altındaki gençlerden oluşuyordu. Bunun için camide namaz kıldıran imamlarımız eğer safların arkasında çocuk gülüşmelerini duyamıyorsa bu cami cemaatinin bir eksikliğidir. İmamlarımızın hocalarımızın cemaatinde çocuk hışırtılarını duymaları lazım." - Batman

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Batman İl Müftüsü Hasan Çağlar Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement