Belsa'da Sigara Denetimleri Artacak - Son Dakika
Yerel

Belsa'da Sigara Denetimleri Artacak

Belsa\'da Sigara Denetimleri Artacak

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde bulunan Belsa Plaza esnafına sigara kullanımı konusunda bilgi veren polis ekipleri "Belsa'ya şimdiye kadar çok fazla ceza kesilmedi.

20.11.2013 15:41

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde bulunan Belsa Plaza esnafına sigara kullanımı konusunda bilgi veren polis ekipleri "Belsa'ya şimdiye kadar çok fazla ceza kesilmedi. Ama bundan sonra bu konuya daha çok eğileceğiz" dedi.

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ve Kocaeli Halk Sağlığı Müdürlüğü ortaklığında Belsa Plaza esnafına tütün ve mamulleri kullanımı hakkında Barcode Cafe'de bilgi verildi. Toplum Sağlığı Uzmanı Cem Sine ve Başpolis Ercan Işık sigara ve nargile konusunda esnafı uyardı. Belsa Plaza esnafına yönelik ilk olarak konuşan Kocaeli Halk Sağlığı Müdürlüğü Toplum Sağlığı Uzmanı Cem Sine sigaranın zararlarından bahsederek, sigaranın içerisinde 4 bin çeşit madde olduğunu söyledi.

Sine, sigaranın kullanım yaşının 15'lerde olduğunu belirterek "Şemsiyeli ve korumalı çitli alanlar, üç bir yanı açık, sadece üst kısmı kapalı alanlar, sigara içmeye uygun alanlardır. Ancak işletmenin üç yanı duvar ya da tahta malzemeyle kapalı, ön giriş kısmında ise muşamba ya da camla kapatılması, mekanın açık olduğu anlamına gelmez" dedi. 2012 yılı içerisinde 620 işletme, 2013 yılı içerisindeyse 260 işletmeye ceza uygulandığını belirten Toplum Sağlığı Uzmanı Cem Sine, "Bu sene yaklaşık 400 Bin TL cezai işlem uygulandı. Bu cezalar herkese eşit bir şekilde uygulanmaktadır" şeklinde konuştu.

"ÇOK FAZLA ŞİKAYET GELİYOR"

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü'nde görevli baş polis Ercan Işık, kendilerine Belsa Plaza'dan çok fazla şikayet geldiğini belirterek "Bizlere çok şikayetler gelmekte. Bu durum ister istemez bizleri de rahatsız ediyor. Ama bundan sonra bu konuya daha çok eğileceğiz. Her Toplum Destekli Polis kendi mahallesinde huzur sağlamakla görevlidir. Bizim de kanunları sizlere güler yüzlü bir şekilde anlatma zorunluluğumuz var. Şimdiye kadar iyi ilişkiler içindeydik. Lütfen bu ilişkilerimizi bozmayalım. Biz kanunlar hakkında bilgiler vermeye devam edeceğiz. Biz vatandaşımızın her zaman yanındayız" dedi.

Belsa Plaza esnafı da sigara konusunda yetkililere sorular sorarak konu hakkında bilgi aldı. Sigara ve nargile kullanımı konusunda kendilerinin de bazen mağdur durumda olduğunu söyleyen esnaflar, ihbarcı durumunda kalmak istemediklerini belirtti. Esnaflar, "Bizleri kimseyi ihbar etmek zorunda bırakarak, insanlarla yüz yüze getirmeyin. Sizler şikayet olduğunda gelin bize, biz de sizlere yardımcı olalım ve kamera kayıtlarını verelim. Gerekli cezalar elbet kesilsin" şeklinde konuştular. Toplantı karşılıklı sorularla sona erdi. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Belsa'da Sigara Denetimleri Artacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement