Beslenme Dostu' 8 Okula Sertifika - Son Dakika
Yerel

Beslenme Dostu' 8 Okula Sertifika

Beslenme Dostu\' 8 Okula Sertifika

Eskişehir Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirme sonucu, 2013-2014 eğitim öğretim yılı için Beslenme Dostu Okullar Projesi’ne katılma hakkı kazanan 8 okula sertifikaları törenle dağıtıldı.

18.01.2014 12:09

Eskişehir Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirme sonucu, 2013-2014 eğitim öğretim yılı için Beslenme Dostu Okullar Projesi'ne katılma hakkı kazanan 8 okula sertifikaları törenle dağıtıldı.

Törende konuşan Halk Sağlığı Müdürü Dr. Kadir Demirel, "Beslenme Dostu Okul Projesi"nin, Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığının işbirliği içerisinde okulların, belirlenen kriterler doğrultusunda denetlenmesi, 100 puan üzerinden 90 ve üzeri puan alan okulların "Beslenme Dostu Okul" sertifikası ile ödüllendirilmesi aşamalarını içerdiğini anlattı. Dr. Demirel "Koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında, okulların sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam koşullarına teşvik edilmesi, okullarda sağlıklı beslenme, obezitenin önlenmesi ve hareketli yaşam konularında duyarlılığın arttırılması ve bu konuda yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi ile okul sağlığının daha iyi düzeylere çıkarılması hedeflenmektedir. Öğrencilerin sağlıklı beslenme davranış biçimi geliştirmeleri ve iyi uygulamaların ödüllendirilmesini amaçlıyoruz. Beslenme Dostu Okul Programı Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liseleri kapsamaktadır. Gönüllülük esasına göre katılımı olan program kapsamında, ilimizde bugüne kadar 16 okul "Beslenme Dostu Okul Sertifikası" ile ödüllendirilmiştir" dedi.

Konuşmanın ardından, Zehra Sarar Anaokulu, Öğretmen Esra Akkaya Anaokulu, Kutlu Doğum Anaokulu, 100.Yıl İlkokulu, Şehit Mutlu Yıldırım Ortaokulu, Kutipoğlu Anaokulu, Cemalettik Gökay Anaokulu ve Şehit Piyade Astsubay Çavuş Soner Özipek İlkokulu'na sertifikaları dağıtıldı.

Halk Sağlığı Müdürlüğü'nde düzenlenen törene, Vali Yardımcısı İsmail Küreci, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Kadir Demirel, İl Milli Eğitim Şube müdürleri Fevzi Kavak, Özden Akaya, Tepebaşi İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Orhan Çelik, Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Op. Dr. Hayri Gültekin, Çevre ve Çalışan Sağlığı Şube Müdürü Dr. Güzin Apaydın ve sertifika almaya hak kazanan 8 okulun müdürleri katıldı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Beslenme Dostu' 8 Okula Sertifika - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement