Beslenme Dostu Okullar Projesi" - Son Dakika
Yerel

Beslenme Dostu Okullar Projesi"

Beslenme Dostu Okullar Projesi"

Eskişehir'de 8 okula, "Beslenme Dostu Okul" sertifikası verildi.

18.01.2014 14:24

Eskişehir'de 8 okula, beslenme dostu okul sertifikası verildi.

Halk Sağlığı Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, İl Müdürü Kadir Demirel, kurumda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Beslenme Dostu Okullar Projesi'nin Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı iş birliğiyle hayata geçirildiğini belirtti.

Projeyle okullarda sağlıklı beslenme, obezitenin önlenmesi ve hareketli yaşam konularında duyarlılığın artırılması ve bu konuda yapılan iyi uygulamaların desteklenmesinin hedeflendiğini bildiren Demirel, programın, bakanlığa bağlı okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liseleri kapsadığını anlattı.

Demirel, kentte bugüne kadar denetimler sonunda yeterli puanları alıp, sertifikayla ödüllendirilen okul sayısının 16 olduğunu aktardı.

Daha sonra Zehra Sarar Anaokulu, Öğretmen Esra Akkaya Anaokulu, Kutlu Doğum Anaokulu, 100. Yıl İlkokulu, Şehit Mutlu Yıldırım Ortaokulu, Kutipoğlu Anaokulu, Cemalettin Gökay Anakokulu, Şehit Piyade Astsubay Çavuş Soner Özübek İlkokulu'nun müdürlerine, Vali Yardımcısı İsmail Küreci ve bazı kurum yöneticileri tarafından sertifikalar teslim edildi. - Eskişehir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Beslenme Dostu Okullar Projesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement