Beyşehir Osb Yeni Yatırımcılarını Bekliyor - Son Dakika
Yerel

Beyşehir Osb Yeni Yatırımcılarını Bekliyor

Beyşehir Osb Yeni Yatırımcılarını Bekliyor

Konya'nın Beyşehir ilçesine bağlı Bayavşar beldesinde kurulu bulunan Beyşehir Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yeni yatırımcılarını bekliyor.

06.05.2013 16:57

Konya'nın Beyşehir ilçesine bağlı Bayavşar beldesinde kurulu bulunan Beyşehir Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yeni yatırımcılarını bekliyor.

Beyşehir OSB Yönetim Kurulu Başkanı ve İlçe Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük yaptığı açıklamada, OSB kanununa 2 yıl önce eklenen geçici madde uyarınca yeni yatırımcılara arsa teşviği uygulaması getirildiğini belirtti. Bu teşvikten istifade etmek için yeni yatırımcıların Beyşehir OSB'ye müracaatta bulunduğunu vurgulayan Başıbüyük, müteşebbis heyetin kabulü ve yönetim kurulunun almış olduğu kararlar uyarınca Beyşehir OSB'de 10 lira olan arsa metrekare fiyatının yüzde 90'lık teşvik indirimi sonucu 1 liraya kadar düşürüldüğünü anımsattı. Bu fırsattan istifade etmek isteyen yatırımcı 29 firmaya bugüne kadar 33 parsel tahsisi yapıldığını vurgulayan Başıbüyük, "Halihazırda, yeni yatırım yapılmaya hazır 340 bin 106 metrekarelik boş alan ve 28 parsel bulunmaktadır. Bu parseller de talep edildiği takdirde yeni yatırımcılarımızın istifadesine sunulacaktır. Kendisine arsa tahsisi yapılmış 29 firmadan 2'si halen sanayi tesislerini tamamlamak üzere inşaat halindedir. 27 firmanın ise proje aşamasında çalışmaları devam etmektedir. 3.yolun sonunda üretime geçerek bölgemiz ekonomisine hizmet vermesini bekliyoruz" dedi.

Beyşehir OSB'de yeni sanayi bacalarının tütmeye başlamasının ardından bölge ekonomisinin gözle görülür bir ivme ve hareketlenme kazanmasını beklediklerini ifade eden Başıbüyük, yeni yatırımcılara da kapılarının açık olduğunu kaydetti. Başıbüyük, "İlçemize bağlı Bayavşar Beldesi sınırları içerisinde yer alan Beyşehir OSB'nin 2006 yılında altyapı çalışmaları sona ermiş ve bölge hizmete açılmıştır. Bölgemizin ilk yatırımları mermer ve doğaltaş sektöründedir ve yaklaşık 150 kişi istihdam edilmiş halde üretimlerini devam ettirmektedirler. Beyşehir OSB'de oluşturan Müteşebbis Heyetin ortaklık payları dağılımı; Konya İl Özel İdaresi yüzde 33, Beyşehir Belediyesi yüzde 32, Beyşehir Ticaret Odası yüzde 29, Bayavşar Belediyesi yüzde 6 şeklindedir. Beyşehir OSB Yönetim Kurulunda ise, kurumlar Müteşebbis Heyetteki ortaklık paylarına göre ortaklık oranınca ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının vermiş olduğu yetki ile çalışmalarını devam ettirmektedirler. Ayrıca Yönetim Kurulunun almış olduğu kararları uygulayıcı görevle OSB Müdürlüğü hizmet vermektedir" diye konuştu. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Beyşehir Osb Yeni Yatırımcılarını Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement