Biga Sığırcılığı Güzellik Yarışması - Son Dakika
Yerel

Biga Sığırcılığı Güzellik Yarışması

Biga Sığırcılığı Güzellik Yarışması

Hayvan sahipleri, fuar ve festival kapsamında düzenlenen yarışmaya 21 buzağı, 10 tosun ve 20 düve ile 3 kategoride katıldı

20.09.2013 15:55

"Biga 3. Tarım ve Hayvancılık Fuarı ile 8. Ticaret ve Sanayi Festivali"nde ilk kez "Biga Sığırcılığı Güzellik Yarışması" yapıldı.

Çınarlık Parkı'nda gerçekleştirilen yarışmada, hayvan sahipleri, 21 buzağı, 10 tosun ve 20 düve ile 3 kategoride yer aldı.

Jüri Başkanı Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Feyzi Uğur, diğer jüri üyeleri ile hayvanları tek tek kontrol etti, görünüş, güzellik, bakım ve sağlık gibi özelliklerini değerlendirdi.

Uğur, yarışmanın, Biga Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı, Ticaret ve Sanayi Odası, Ziraat Odası, Ticaret Borsası, Kırmızı Et Üreticileri Birliği, Süt Üreticileri Birliği, Çanakkale İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Çanakkale Bölgesi Hayvancılık Kooperatifleri Birliği ve Tarım Kooperatifleri Birliği iş birliğinde ilk kez düzenlendiğini söyledi.

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Ceylan ise dereceye girenlerin altınla ödüllendirileceğini belirterek, tüm yarışmacılar ikişer çuval yem hediye edileceğini bildirdi.

Buzağı kategorisinde birinciliği Mehmet Balıklı, ikinciliği Ercan Bartav, üçüncülüğü Refet Mutlu'nun buzağıları kazandı. Düve kategorisinde, Ahmet Arslan'ın hayvanı birinci, Murat Siner'in düvesi ikinci, Erdinç Terzioğlu'nun düvesi üçüncü olurken, tosun kategorisinde ilk üç sırayı, Ali Atalay, Zekeriye Taşer ve Kalafat Kalkınma Kooperatifinin hayvanları aldı. - Çanakkale

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Biga Sığırcılığı Güzellik Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement