Bingöl'de Filistinliler İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kıldı - Son Dakika
Yerel

Bingöl'de Filistinliler İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kıldı

Bingöl\'de Filistinliler İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kıldı

Bingöl kent merkezinde bir araya gelen yüzlerce vatandaş, İsrail'in Filistin'e yönelik düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

17.07.2014 08:55  Güncelleme: 09:10

Bingöl'de kent merkezinde bir araya gelen yüzlerce vatandaş, İsrail'in Filistin'e yönelik düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Peygamber Sevdalıları Bingöl İl Koordinatörlüğü, Filistin'de hayatını kaybedenler için 'duaya çağrı' programı düzenledi. Teravih namazından sonra Genç Caddesi Saat Kulesi önünde yüzlerce vatandaş bir araya geldi. Programın moderatörlüğünü yapan Bingöl FM Yönetim Kurulu Başkanvekili Ömer Aşkın, "Peygamber Sevdalılar Koordinatörlüğü ve çeşitli sivil toplum örgütlerinin destek vermesiyle burada bulunuyoruz. Mazlum Filistin halkına Siyonist çeteler terör devleti İsrail'in hunharca saldırıları var. Bizler iftar sofralarımızda günlük gülistanlık bir şekilde çeşitli meşrubatlara iftarımızı açarken, Filistinli kardeşlerimizin iftar sofralarına ne yazık ki Siyonist İsrail'in bombaları düşüyor" dedi.

GIYABİ CENAZE NAMAZI KILINDI

Yapılan konuşmanın ardından yüzlerce kişi Filistin'e düzenlenen saldırıda hayatını kaybedenler için saf tuttu. Molla Sahap Korkutata tarafından kılınan gıyabi cenaze namazının ardından Filistinli Müslümanlar için dualar edildi. Yüzlerce vatandaş, hep bir ağızdan dualar ederken, 'Hamas'a selam direnişe devam' 'kahrolsun İsrail' sloganları atarak, İsrail yönetimine beddualar yağdırdı.

Gıyabi cenaze namazından sonra Mustazaflar Bingöl Şube Başkanı Ramazan Güner ve Araştırmacı Yazar Cihan Bozaba tarafından dualar okundu. İsrail aleyhine sık sık slogan atan vatandaşlar olaysız bir şekilde dağıldı. - BİNGÖL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bingöl'de Filistinliler İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement