Birlik Başkanları Darbe Girişimini Kınadı - Son Dakika
Yerel

Birlik Başkanları Darbe Girişimini Kınadı

Birlik Başkanları Darbe Girişimini Kınadı

Bingöl’de faaliyet gösteren birlik başkanları, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimini kınadı.

25.07.2016 17:25

Bingöl'de faaliyet gösteren birlik başkanları, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini kınadı.

Bingöl İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Kaysadu, Bingöl Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Doğan Koç, Bingöl Ziraat Odası Başkanı Mustafa Karaarslan ve Bingöl Arıcılar Birliği Başkanı Mehmetcan Özer bir araya gelerek 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin açıklamada bulundu. 15 Temmuz gecesinin, ülkenin üzerinde büyük bir kabus olarak çöktüğünü ifade eden Kaysadu, "Paralel yapının darbe girişimi, milletimizin büyük bir özverisiyle geri püskürtüldü. Halkımız büyük bir fedakarlık örneği sergileyerek, darbeci cuntacıların önüne set ördü adeta. Tüm vatandaşlarımız el birliğiyle tanklara karşı, silahlara karşı, şerefli ordumuzun içerisinde bulunan ihanet şebekesine karşı direndi. Bu kapsamda ordumuzun içerisinde bulunan bu FETÖ'cü cuntacıları bir kez daha lanetliyoruz. Demokrasimize verilen zararı hiçbir şekilde unutmayacağız. Biz birlik başkanları olarak bugüne kadar dayanışma içerisinde olduk, bundan sonrada birlik içerisinde olmaya devam ederek, devletimize ve hükümetimize destek vereceğiz" dedi.

15 Temmuz'da gerçekleştirilen darbe girişimini bir kez daha lanetlediklerini belirten Koç ise, "Dış güdümlü ihanet çetesinin bu ülkeye verdiği zararın bedeli yoktur. Darbelerin hiçbir zaman yarar getirmediği gibi demokrasimize, insan haklarımıza, özgürlükçümüze, ekonomimize ve daha birçok faktöre zarar verdiğinin herkesçe bilinmesi gerekiyor. Sivil demokrasinin olmadığı bir ülkede kalkınmanın olmadığı gibi insanın da olmayacağını herkesin bilmesi gerekiyor. Silahla seçilmiş hükümete yapılan darbe, aslında halka yapılan bir darbedir. Halka yapılan darbenin de hiçbir telaffuzu yoktur. Bundan dolayı ülkemizin birliği ve beraberliği için hükümetimizin, 4 siyasi parti ve parlamento dışında kalan tüm siyasi partilerle işbirliği yapması gerekiyor. Bu konuda tüm sorunların masaya yatırılarak, birlik ve beraberlik içerisinde bu sürecin atlatılması gerekiyor" diye konuştu.

Çiftçiler olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümeti desteklemeye devam edeceklerini belirten Karaarslan, "Darbe girişimini nefretle kınıyoruz. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da ülkemizin, milletimizin, hükümetimizin emrindeyiz. Tüm çiftçilerimizle birlikte cumhurbaşkanımızı ve hükümetimizi desteklemeye devam edeceğiz. Darbeci cuntacılara karşı demokrasi nöbetini de sürdürmeye devam ediyoruz. Dış güçler ve ülke içerisindeki hainlere asla fırsat vermeyeceğiz. Birlikler olarak üzerimize düşen her türlü görevi yerine getirmeye hazırız" ifadelerinde bulundu.

Bingöl Arıcılar Birliği Başkanı Mehmetcan Özer ise, şunları kaydetti:

"Arıcılar birliği olarak tüm üyelerimizle birlikte, birlik ve sağduyu içerisinde olan sivil toplum örgütleriyle hareket ediyoruz. Paralel cuntacılar ve işbirlikçilerince yapılmak istenen darbeyi içtenlikle kınıyoruz. Halkın iradesine yapılmak istenen saldırıyı nefretle kınıyor ve devletimizin, hükümetimizin yanında olduğunu bir kez daha beyan ediyoruz." - BİNGÖL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Birlik Başkanları Darbe Girişimini Kınadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement