Birlik Sağlık-Sen'den Sağlık Bakanlığı'na Çağrı: "Deprem Bölgesinde Hizmet Eden Sağlık Çalışanları Diğer İllerdeki Çalışanlarla Yer Değiştirmeli" - Son Dakika
Yerel

Birlik Sağlık-Sen'den Sağlık Bakanlığı'na Çağrı: "Deprem Bölgesinde Hizmet Eden Sağlık Çalışanları Diğer İllerdeki Çalışanlarla Yer Değiştirmeli"

Birlik Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Birlik Sağlık-Sen) Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, “Deprem bölgesinde görev yapan sağlık personeli bugün itibarıyla 7 gündür dinlenmeden, istirahat etmeden, uyumadan görev yapmaya çalışmaktadırlar. Ancak o bölgede çalışan sağlık personelinin de her birinin birer depremzede olduğu unutulmamalı. Belki birçoğu eşini, dostunu kaybetti, enkaz altında kalan yakınları olabilir. Bundan dolayı bu bölgede hizmet eden sağlık çalışanlarımızın diğer illerde çalışan sağlık çalışanlarıyla yer değiştirmelerinde büyük yarar olduğunu düşünüyoruz” açıklamasını yaptı.

13.02.2023 13:33  Güncelleme: 13:41

KERİM UĞUR

Birlik Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Birlik Sağlık-Sen) Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, "Deprem bölgesinde görev yapan sağlık personeli bugün itibarıyla 7 gündür dinlenmeden, istirahat etmeden, uyumadan görev yapmaya çalışmaktadırlar. Ancak o bölgede çalışan sağlık personelinin de her birinin birer depremzede olduğu unutulmamalı. Belki birçoğu eşini, dostunu kaybetti, enkaz altında kalan yakınları olabilir. Bundan dolayı bu bölgede hizmet eden sağlık çalışanlarımızın diğer illerde çalışan sağlık çalışanlarıyla yer değiştirmelerinde büyük yarar olduğunu düşünüyoruz" açıklamasını yaptı.

Birlik Sağlık-Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, deprem bölgesinde görev yapan sağlık personeliyle ilgili açıklama yaptı. Doğruyol, şunları söyledi:

"Deprem bölgesinde görev yapan sağlık personeli bugün itibarıyla 7 gündür dinlenmeden, istirahat etmeden, uyumadan görev yapmaya çalışmaktadırlar. Ancak o bölgede çalışan sağlık personelinin de her birinin birer depremzede olduğu unutulmamalı. Belki birçoğu eşini, dostunu kaybetti, enkaz altında kalan yakınları olabilir bundan dolayı bu bölgede hizmet eden sağlık çalışanlarımızın diğer illerde çalışan sağlık çalışanlarıyla yer değiştirmelerinde büyük yarar olduğunu düşünüyoruz. Aynı şekilde diğer illerde görev yapan ve deprem bölgesinde yakınları olan sağlık çalışanlarının da bölgelerine gitmeleri, ailelerinin yanlarında olmaları ve orada hizmet etmelerinde yarar vardır. Buradan Sağlık Bakanı'na sesleniyoruz: 'Alınan tedbirler vardır ama yeterli değildir. Bu tedbirlerin genişletilmesi ve sağlık çalışanlarımızın derdini birilerinin dinlemesi gerekir.

"SAĞLIK ÇALIŞANLARI DERDİNİ ANLATAMIYOR"

Sağlık çalışanları derdini bir türlü anlatamıyor. Geçtiğimiz günlerde sağlık bakanına derdini anlatmaya çalışan bir sağlık personelinin sağlık bakanının dinlememesi ve yanındaki bürokratlarında o arkadaşımızı uzaklaştırmaya çalışması bizi üzmüştür.

"SAĞLIK KURUMLARI EN SAĞLAM YAPILAR OLMASI GEREKİYOR"

Bu deprem bize göstermiştir ki sağlık tesislerimiz, sağlık kurumlarımız en sağlam yapılması gereken binalarımızdır. Çünkü herhangi bir afette bu sağlık kuruluşlarımızın sağlam olması gerekir ki, son teknolojiyle yapılması gerekir ki yaralı vatandaşlara hizmet edebilsin"

Birlik Sağlık-Sen\'den Sağlık Bakanlığı\'na Çağrı: "Deprem Bölgesinde Hizmet Eden Sağlık Çalışanları Diğer İllerdeki Çalışanlarla Yer Değiştirmeli"
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Birlik Sağlık-Sen'den Sağlık Bakanlığı'na Çağrı: 'Deprem Bölgesinde Hizmet Eden Sağlık Çalışanları Diğer İllerdeki Çalışanlarla Yer Değiştirmeli' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement