BM Heyeti Vali İpek'i Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

BM Heyeti Vali İpek'i Ziyaret Etti

BM Heyeti Vali İpek\'i Ziyaret Etti

Birleşmiş Milletler Yüksek Komiserliği Görevlisi Emir Hüseyin Bengisoy başkanlığındaki heyet Bayburt Valiliği'ni ziyaret etti.

27.03.2013 10:33

Birleşmiş Milletler Yüksek Komiserliği Görevlisi Emir Hüseyin Bengisoy başkanlığındaki heyet Bayburt Valiliği'ni ziyaret etti. İlk olarak Vali Yardımcısı Hakan Hakyemez'i ziyaret eden 4 kişilik heyeti daha sonra Vali Hasan İpek makamında kabul etti.

Bayburt'ta bulunan 204 Afganistan uyruklu sığınmacı ile ilgili bir takım incelemeler yapmak üzere Bayburt'a gelen heyet izlenimlerini Vali İpek'le paylaştı. Sığınmacılara barınma, iaşe, eğitim ve sağlık konularında sağlanan desteklerden memnuniyetlerini dile getiren heyet, Bayburt'ta karşılaştıkları bu manzaradan çok etkilendiklerini, burada bulunan Afgan Uyruklu sığınmacılara sağlanan imkanların beklenen ve umut edilenin çok üzerinde olduğunu söyledi. İlk kez bir sığınmacı grubunun, bulundukları kentin yöneticilerine kendilerine sağlanan imkanlardan dolayı teşekkür plaketi verdiğine şahit olduklarını ifade eden heyet; sığınmacılar adına Vali İpek'e teşekkür etti.

Vali Hasan İpek ise sığınmacıları misafir olarak gördüklerini ifade ederek; "Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak, dünyanın neresinde olursa olsun ezilmiş, zor durumda kalmış tüm insanların yardımına koşmayı, onlara devletimizin sıcak elini uzatmayı bir görev olarak görüyoruz. Son dönemde gelişen ekonomimiz, geçmişimizin bize yüklediği bu misyonu çok daha güçlü bir şekilde yerine getirmemize imkan sağlıyor. Afgan kardeşlerimizin yaşam standartlarını Bayburt'ta oldukları sürece mümkün olan en üst seviyede tutma çabamız devam edecektir."dedi. - BAYBURT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel BM Heyeti Vali İpek'i Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement