Bölge Ekonomisine Seçim Dopingi - Son Dakika
Yerel

Bölge Ekonomisine Seçim Dopingi

Bölge Ekonomisine Seçim Dopingi

Siyasi partiler bir yandan tüm teşkilatlarıyla 30 Mart sınavına hazırlanırken, bir taraftan da görsel ve sesli tanıtımlarla seçmenlerini etkileyecek çalışmalara ağırlık veriyor.

02.03.2014 09:53

Siyasi partiler bir yandan tüm teşkilatlarıyla 30 Mart sınavına hazırlanırken, bir taraftan da görsel ve sesli tanıtımlarla seçmenlerini etkileyecek çalışmalara ağırlık veriyor. Bu çalışmalar bölgede ciddi bir ekonomik hareketliliği de ortaya çıkarıyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Bordo Mavi Reklam AŞ yönetim kurulu başkanı Oktay Gül, günümüzde seçmeni etkileyecek çok fazla mecra oluştuğunu, dolayısıyla belediye başkan adaylarının eskiden sadece broşür yada radyo-TV konuşmalarıyla seçmelere ulaşırken, artık araç giydirmeleri, seçim bürolarının görsel olarak düzenlenmesi, radyo ve televizyon konuşmaları, gazete reklamları, broşürler, dev pankartlar, özel bayrak ve flamalar, sinevizyonlar gibi birçok alanda harcama yapmaları gerektiğini söyledi.

20 yılı aşkın bir süredir bölgede reklam ve yayınıcılık alanında hizmet verdiklerini ifade eden Gül "Grubumuz bünyesinde bulunan iki radyo bir gazete ve reklam baskı tesisimizle bu seçim kampanyasında farklı siyasi partiye mensup birçok adayla çalışma imkanı buluyoruz. Özellikle bu seçim dönemindeki gözlemimiz, birçok il ve ilçede birden çok favori aday var. Durum böyle olunca da başkan adayları her ihtimali değerlendirmek, en ücra köşedeki adaya dahi ulaşmak, aynı zamanda kendilerini güçlü de göstermek istiyorlar. Tabi bunun en kolay yolu da görsel etkilerle desteklenmiş güçlü bir tanıtım kampanyası olmaktadır. Çalıştığımız Giresun ve Trabzon bölgelerinde halihazırda en küçük ilçedeki bir adayın bile asgari reklam gideri 15 bin lira civarındadır. Çalışma yaptığımız bazı ilçelerde bu rakam 75-100 bin lirayı bulmaktadır. Özellikle Büyükşehir olan Trabzon ve Ordu illerinde tek bir partinin sadece araç giydirme, cephe pankartları, billboard ve diğer reklam gideri 500 bin ile 750 bin lira arasında değişmektedir. Hali hazırdaki verilere baktığımızda ise bu üç ilde radyo ve televizyonlar hariç sadece reklam tanıtım harcamaları toplamda 3,5-4 milyon lira arasında değişecektir. Ekonomiye katkı sağlayacak sanayisi ve büyük tarımsal faaliyetleri bulunmayan bölgemiz için bu dönemleri önemsiyoruz. Seçime katılan tüm adaylara da başarılar diliyoruz" dedi. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bölge Ekonomisine Seçim Dopingi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement