Boyabat'ta İlk Ders Zili Çaldı - Son Dakika
Yerel

Boyabat'ta İlk Ders Zili Çaldı

Boyabat\'ta İlk Ders Zili Çaldı

Tüm Türkiye'de olduğu gibi, Sinop'un Boyabat ilçesinde de 2013-2014 eğitim-öğretim yılı yapılan törenle başladı.

16.09.2013 14:06  Güncelleme: 14:16

Tüm Türkiye'de olduğu gibi, Sinop'un Boyabat ilçesinde de 2013-2014 eğitim-öğretim yılı yapılan törenle başladı.

Atatürk İlk ve Ortaokulu'nda yapılan törenle çocuklar yeni eğitim öğretim yılına 'merhaba' dedi. Öğrencilerle birlikte yeni göreve başlayan öğretmenlerde ders başı yaptı. Boyabat Atatürk İlk ve Ortaokulu'nda yapılan törene Boyabat Kaymakamı Bilal Bozdemir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Saygın Atinkaya, İlçe Müftüsü İsa Sağlam, okul müdürleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Zekeriya Öztürk, binasıyla, öğretmeniyle, öğrencisiyle yeni bir eğitim öğretim sezonuna hazır olduklarını belirterek, velilerin her konuda kendilerine güvenmelerini ve birlikte hareketle bu yılda çok güzel şeyler yapacaklarını söyledi.

Daha sonra bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Saygın Atinkaya ise, Boyabat olarak en kaliteli eğitimi vermek için bu yola çıktıklarını söyleyerek, yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olması temennisinde bulundu. Boyabat'ın bu seviyeye gelmesinde emeği olan herkese teşekkür eden Atinkaya, bazı okullardaki barınma meselesinin de en kısa sürede biteceğini ve Boyabat'ta yurtlu eğitimin başlayacağını söyledi.

Boyabat Kaymakamı Bilal Bozdemir de yaptığı konuşmasında, geçen yıl okullarda yaşanan yüzde 40 öğretmen eksikliğine rağmen Boyabat'ın eğitimde önemli bir yere geldiğini söyledi. Bu yıl yapılan öğretmen atamaları ile birlikte, Türkiye'de verilen eğitimin aynısının Boyabat'ta da verileceğini belirten Bozdemir, öğretmen, öğrenci ve velilerin yeni eğitim öğretim yılını kutladı.

Geçen yıl Boyabat'ta yaşanan yüzde 40 branş öğretmeni açığına rağmen Boyabat'taki eğitimin kalitesinden hiçbir ödün vermediğini sözlerine ekleyen Bozdermir, bu yıl ataması yapılan öğretmenlerle birlikte Boyabat eğitiminin daha da kaliteli olacağını söyledi.

Tören, geçen yıl mezun olan öğrencilerin okula yeni başlayan öğrencilere gül vermesi ile sona erdi. - SİNOP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Boyabat'ta İlk Ders Zili Çaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement