Bozüyük Türküleri TRT Türkü'de Tanıtılacak - Son Dakika
Yerel

Bozüyük Türküleri TRT Türkü'de Tanıtılacak

Bozüyük Türküleri TRT Türkü\'de Tanıtılacak

Bozüyük yöresel türküleri ve ninnileri ile TRT Türkü Radyo Kanalının “Ninniden Ağıta Anadolum” adlı programına konuk oluyor.

11.06.2015 16:39

Bozüyük yöresel türküleri ve ninnileri ile TRT Türkü Radyo Kanalının "Ninniden Ağıta Anadolum" adlı programına konuk oluyor. Bozüyük'ün tanıtımına katkı sağlayacak program 4 Temmuz 2015 Cumartesi günü saat 18: 00'de TRT Türkü'de yayınlanacak.

TRT Ankara Radyosu THM Sanatçısı Ferhat Durmuş ve program yapımcısı Recep Özkan'dan oluşan program ekibi TRT Türkü Radyo Kanalının "Ninniden Ağıta Anadolum" adlı programının ses kayıtlarını Bozüyük'te gerçekleştirdi. Program ekibine destek Bozüyük Belediyesi'nden gelirken program kayıtları için Bozüyük Belediyesi Türk Halk Müziği Koro Şefi ve bağlama eğitmeni Mehmet Uysal önderliğinde Bozüyük ve Bilecik yöresinin ninnilerinden, ağıtlarından, kına havalarından ve türkülerinden örnekler sunuldu. Bozüyük'ün kültürel tanıtımına yönelik çalışmalarını Bozüyük Belediyesi bünyesinde yürüten Mehmet Uysal'ın sazı ve sesiyle katıldığı programda ayrıca seslendirdikleri türkü ve ninnilerle Ezgi Tekin, Sevgi Tekin, Mustafa Tunca ve Bozüyük Ertuğrulgazi Derneği bayanlar ekibinden Kezban Ateş, Nurşen Aydın, Ayşe Çelik ve Meral Tunca da yer aldı. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bozüyük Türküleri TRT Türkü'de Tanıtılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement