Burhaniye'de Hatim Töreni Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Burhaniye'de Hatim Töreni Yapıldı

Burhaniye\'de Hatim Töreni Yapıldı

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, haziran ayında camilerde açılan yaz kuran kursları büyük ilgi görürken, kursların sona ermesi nedeniyle de hatim törenleri düzenlenmeye başlandı.

25.08.2013 14:58

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, haziran ayında camilerde açılan yaz kuran kursları büyük ilgi görürken, kursların sona ermesi nedeniyle de hatim törenleri düzenlenmeye başlandı.

İlçenin merkez camisi olan Koca cami de 26 öğrenci için düzenlenen hatim töreninde coşku yaşanırken cami cemaati ve esnaflar çocuklara, bisiklet, bilgisayar, cep telefonu ve saat gibi hediyeler verdiler. Koca camide düzenlenen hatim törenine çok sayıda veli de katıldı. Kuran kursunu bitiren 19'u kız 26 çocuk öğrendiklerini velileriyle paylaşırken ilahiler okudu ve Kuranı kerim tilaveti yaptı. Törenin sonunda öğrencilere hediyeleri verildi. Hatim etmekten mutlu olan öğrencilerden Gaye Bulut" Üç yıldır kuran kursuna geliyorum. Bu gün hatim ettim. Hediyeler aldım. Çok mutluyum" derken. Bilge Özcan da, "İlk yılım bu kuran kursunda Bisiklet aldım. Sınava girip. Çok mutluyum. Hediyeler verdiler. Hocama da çok teşekkür ediyorum. Bize bir sürü hediyeler verdiler. Hocama çok teşekkür ediyorum" dedi. Elsem Eryılmaz da, "İki senedir Koca camiye geliyorum. Hem iki sene içinde hem kuran hem elif okurken bile hocalarımız bir sürü hediyeler verdi. Hem hocama teşekkür ediyorum. Hem arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi.

Sudenur Arıcı da, "İlk defa bu sene geldim kuran kursuna. ve çok mutluyum. Hocamız bize çok şeyler öğretti. Herkesinde buraya gelmesi gerektiğini düşünüyorum. Çok değişik bilgiler öğrendim bu sene. Bu sene hatim ettim. Hediyeler verdiler hepimize. Arkadaşlarımızla çok mutluyuz. Coşkuluyuz. Aileme buradan bizi izleyen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Şeyda Özkaya ise, "Ben camiye gelmeyi hiç düşünmüyordum. Annemin zoruyla gelmiştim. Ama iyi ki de gelmişim diye düşünüyorum. Hocam da iyiydi. Hocamı da çok sevdim. Arkadaşlarımı da çok sevdim. Herkese buradan selamlarımı gönderiyorum" dedi. İmam Ramazan Aşık da, "24.06.2013 tarihinde başlamış olduğumuz kuran kursları bitti. Bir gün önceden cemiyet yaptık. İşte bu cemiyette, yetişen öğrencilerimiz, bu cemiyeti yaparken de bizim gerek esnafımız gerekse cemaatimiz öğrencilerimizi ödüllendirdiler. Cemaatimize ve esnafımıza teşekkür ediyorum. Doyurucu hediyelerle öğrencilerimizi ödüllendiler. Cemaatimize ve ilçemizin esnafına ve halkımıza bu konuda çok teşekkür ediyorum. Allah kendilerinden hoşnut ve razı olsun. Bu kuran bülbüllerine gerçekten bu hediyeler değer.yani. Ben teşekkür ediyorum herkese buradan. Velilere teşekkür ediyorum. Analar babalara. Yavrularımıza da teşekkür ediyorum. Hayatlarında muvaffakiyetler diliyorum" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Burhaniye'de Hatim Töreni Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement