Burhaniye'de Hıdırellez Coşkusu Yaşandı - Son Dakika
Yerel

Burhaniye'de Hıdırellez Coşkusu Yaşandı

Burhaniye\'de Hıdırellez Coşkusu Yaşandı

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Karınca Deresi kenarında toplanan vatandaşlar hıdırellez coşkusu yaşadı.

06.05.2014 14:11

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Karınca Deresi kenarında toplanan vatandaşlar hıdırellez coşkusu yaşadı. Bazı vatandaşlar, küçük taşlarla ev ve araba çizerken bazıları da okuduğu taşları dilek tutarak suya attı.

Burhaniye'de geleneksel hıdırellez coşkusu bu yıl da tekrarlandı. İlçenin içinden geçen Karınca deresi kenarında toplanan yüzlerce vatandaş dilek tutup dua etti. Her yaştan insanın katıldığı, Karınca Deresi kenarı, adeta bayram yerine döndü. Kimi ev kimi araba yaparken, bazıları da dua okuyup suya taş attı. Dilekler yerine gelir mi gelmez mi bilinmez ama, Burhaniyeliler her yıl bunu tekrarlıyor. Taşlarla ev çizen ortaokul öğrencisi Halil Alpaslan, "Evimiz olunca kendime köpek almayı düşünüyorum. Yeni şeylerim olsun istiyorum. Onun için ev yaptım" derken, Kezban Taşkın da, "Ev istiyorum. Evim yok da ev istiyorum. Bildiğim duaları okuyacağım. İnşallah dileğim kabul olur" dedi. Seyyar satıcı Bayram Demirel de, "İnsanlar dilek tutuyor. Biz de bunları satmaya çalışıyoruz. İşler fena değil. Ekmek parası kazanmaya çalışıyoruz" dedi. İşçi emeklisi Ahmet Nedim Hergül de, "Hıdrellez gelenekleri yıllardır sürüyor. İnsanlarımız derelerde dilek tutuyorlar. Ev yapıyorlar. Kendilerine göre bazı dilekler diliyorlar. Ben de ev filan diledim. Huzur, mutluluk, saadet diledim" dedi.

Çiftçi Hüseyin Budak da, "Buraya geldik. Dilek diliyoruz. İnşallah, bereketli bir yıl geçer. Güzel olur. Geçen sene zeytin olmadı. Bu sene yağışlar da iyi gitti. İnşallah, bereketli bir yıl olur. Biz de biraya dilek dilemeye geldik" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Burhaniye'de Hıdırellez Coşkusu Yaşandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement