Bursalı Öğrenciler Nilüfer'in Bunimo Sınavında Bir Araya Geldi - Son Dakika
Yerel

Bursalı Öğrenciler Nilüfer'in Bunimo Sınavında Bir Araya Geldi

Bursalı Öğrenciler Nilüfer\'in Bunimo Sınavında Bir Araya Geldi

Heyecanla beklenen Bursa Nilüfer Eğitim Kurumları’nın gerçekleştirdiği Matematik Olimpiyatları’nın (BUNİMO) bu yıl 8’incisi yapıldı.

22.03.2014 12:36

Heyecanla beklenen Bursa Nilüfer Eğitim Kurumları'nın gerçekleştirdiği Matematik Olimpiyatları'nın (BUNİMO) bu yıl 8'incisi yapıldı.

Sınav Özel Nilüfer İlkbahar Koleji, Özel Nilüfer Bademli Koleji, Özel Nilüfer R. Kahraman Liseleri, Özel Nilüfer Liseleri, Özel Nilüfer Safvet Koleji, Özel Nilüfer İrem Koleji, Özel Hacı Kemal Liseleri olmak üzere toplam 8 merkezde gerçekleştirildi. Öğrencilerin ferdi olarak yarıştığı sınava farklı okullardan 4 bine öğrenci katıldı.

Nilüfer Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ali Dilitatlı, "Bu yıl sekizincisini düzlediğimiz matematik olimpiyatına olan büyük ilgiden memnunuz. Gayemiz mili eğitimin genel amaçları doğrultusunda 5, 6 ve 7 sınıf öğrencilerinin matematiğe olan ilgisini sağlamak, öğrencilere özgüven aşılamak, kendi seviyelerini görmelerini sağlamak, okullarını temsil etme duygusunu vermek ve verilen ödüllerle bunu pekiştirmek" şeklinde konuştu.

Nilüfer Eğitim Kurumları olarak her yıl düzenli olarak BUNİMO'yu gerçekleştirdiklerini ifade eden Dilitatlı, kurum olarak sahip oldukları sosyal sorumluluk bilincinin gereğini yerine getirdiklerini ifade etti. Nilüfer olarak Bursa'da 30 yıllık köklü bir geçmişe sahip olduklarını kaydeden Dilitatlı, bundan sonra da bu tür sosyal sorumluluk projelerine devam edeceklerini, eğitime yapılan yatırımın sağlıklı bir geleceğin oluşmasındaki en önemli unsur olduğunu vurguladı.

Nilüfer Eğitim Kurumları tarafından düzenlenen BUNİMO sınavı 40 soru 100 dakikadan kolay zor ve çok zor olmak üzere 3 bölümden oluştu. Sınav 2 seansta yapılırken, birinci seansa 6. ve 7. sınıflar katıldı. İkinci seansta ise 5. sınıflar yarıştı. BUNİMO sınav sonuçları 27 Mart'ta açıklanacak. Sınav sonucu kayıtta başvuru sırasında belirtilen cep numarasına SMS olarak gönderilecek. Sınav sonuçları ayrıca aynı gün saat 14.00'den sonra www.nilufer.com adresinden öğrenilebilecek.

ÖDÜLLER

Sınavda başarılı olan öğrencilere öğretmenlere okullara olmak üzere üç kategoride ödül verilecek. Birinci öğrenciye netbook ve madalya, ikinci öğrenciye cumhuriyet altını ve madalya, üçüncü öğrenciye çeyrek altın ve madalya. Birinci öğretmene netbook, ikinci öğretmene cumhuriyet altını, üçüncü öğretmene çeyrek altın. Dereceye giren okullara ise lazer yazıcı hediye edilecek. Ödül töreni 2 Nisan Çarşamba günü Nilüfer Eğitim Kurumları Bademli Kampusu'nda saat 18.00'da yapılacak. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bursalı Öğrenciler Nilüfer'in Bunimo Sınavında Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement