Büyükşehir Belediyesi Anadolu Kültürlerini Festivalde Buluşturdu - Son Dakika
Yerel

Büyükşehir Belediyesi Anadolu Kültürlerini Festivalde Buluşturdu

Büyükşehir Belediyesi Anadolu Kültürlerini Festivalde Buluşturdu

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve 41 hemşehri derneğinin ortaklaşa düzenlediği 2.Anadolu Kültür Festivali kortej coşkusuyla başladı.

04.09.2013 12:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve 41 hemşehri derneğinin ortaklaşa düzenlediği 2.Anadolu Kültür Festivali kortej coşkusuyla başladı.

İlki geçtiğimiz yıl gerçekleşen ve yoğun ilgi gören Anadolu Kültür Festivali'nin ikincisi 3-8 Eylül tarihleri arasında Atatürk Kültür Parkı'nda gerçekleştiriliyor. Büyükşehir Belediyesi ve 41 hemşehri derneğinin ortaklaşa düzenlediği festival, Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşıyor. "Anadolu; Vatan Toprağımız Kültürel Zenginliğimiz" sloganı ile farklı kültürleri Antalya'da birleştiren festival, kortej geçişiyle başladı.

Kortej öncesi festivale katılan 41 derneğin başkanı, Burdur Vali Yardımcısı Bahir Altunkaya ile belediye başkanları Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ı ziyaret etti. Dernek başkanları, Başkan Akaydın'a Antalya'da hemşehri derneklerini bir araya getirerek, kültürleri buluşturduğu ve tanıtımına katkı sağladığı için teşekkür etti.

Ziyaret sonrasında Büyükşehir Belediyesi önünde bir araya gelen hemşehri dernekleri, Cumhuriyet Meydanı'na kadar açılış korteji gerçekleştirdi. Korteje Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Burdur Vali Yardımcısı Bahir Altunkaya, Hasanpaşa, Beyköy, Tefenni, Karamanlı, Dağbeli, Bademağacı belediye başkanları, dernek üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Festival kortejine yöresel kıyafetleri ve kültürlerini yansıtan figürlerle katılan hemşehri dernekleri, Antalya sokaklarını renklendirdi. Yörük kültürünü anlatan deve kervanı büyük ilgi gördü. Vatandaşlar ve turistler korteje katılanlara alkışlarla destek verdi.

Cumhuriyet Meydanı'nda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra festival etkinlikleri başladı. Festivalin açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, 5 yılda Antalya'ya birçok festival kazandırdıklarını hatırlatarak, "Göreve geldiğimizde 3 olan festival sayısı bugün 13 oldu. En önemlilerinden birisi bu festivaldir. Antalya büyük ölçüde göç alarak hızla büyümüş bir kent. Antalya'nın kotasında Hakkari'sinden Manisa'sına kadar tüm Anadolu'yu kucaklayan bir kültür birikimi yaşanıyor. Amacımız bu kültürleri Antalya hemşehriliği çatısı altında bir potada kültür üzerinden, sevgi barış kardeşlik üzerinden buluşturmaktır. Katılımlarımızla büyüyen bu festivalle gurur duyuyorum" dedi.

Antalya'nın bir turizm kenti olduğunun altını çizen Başkan Akaydın şöyle devam etti:

"Ekmeğimizi turizmden yiyoruz. Turizm kültürle beslenmediği sürece sürdürebilirliği ve ayakta kalması zordur. Turizmin en önemli olmazsa olmazı barıştır, yani savaş olmamasıdır. İkincisi de bağnazlık olmamasıdır. Biz savaşlara karşıyız. Bu vesile ile mazlum Irak halkını, mazlum Suriye halkını, mazlum Mısır halkını da buradan sevgiyle kucaklamak istiyorum. En kısa zamanda savaşsız bir ortamda barışa ulaşmalarını diliyorum. Buradan en önemli vereceğimiz mesaj sevgi, barıştır kardeşliktir. İyi ki Antalya var, iyi ki sizler varsınız."

Anadolu Kültür Festivali Komite Başkanlığı'nı yürüten Ankaralılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Reşat Küçükterkan ise, "Birlik ve beraberlik içinde kültür ve geleneklerimizi yaşattığımız bu festivali en güzel şekilde yaşamamıza vesile olan Başkan Mustafa Akaydın'a teşekkür ederiz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Yörükler Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Abdullah Duman, kültürlerin yaşatılmasına verdiği destekten dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'a plaket verdi. Başkan Akaydın da festivale katılan derneklerin başkanlarına çiçek sundu. Daha sonra, folklor ekipleri çeşitli yörelerden halk oyunları sundu. Yöresel oyunlar, Cumhuriyet Meydanı'nı dolduran vatandaşlar ile turistlerin büyük beğenisini topladı.

Antalya 2.Anadolu Kültür Festivali etkinlikleri kapsamında dernekler, Atatürk Kültür Parkı'nda açacakları stantlarda yörelerine özgü yiyecek, içecek, el sanatları ve ürünleri sergileyecek. Stantlar her gün saat 10.00'dan 24.00'e kadar açık kalacak. Atatürk Kültür Parkı'nda açık alanda her akşam saat 19.00'da yöresel geceler ve eğlenceler gerçekleştirilecek. Ayrıca yöresel kültürlerin anlatılacağı söyleşiler düzenlenecek.

ANTAKYA MEDENİYETLER KOROSU KONSERİ

Festival kapsamında ise Malatya Battalgazi Belediyesi, Antalya Kültür Merkezi Fuaye Alanı'nda "Dünden Bugüne Sokak Esnafları Ahşap Karikatür Sergisi" açacak. Festival 8 Eylül Pazar Günü saat 20.30'da Antalya Kültür Merkezi (AKM) Amfi Tiyatro'da Antakya Medeniyetler Korosu Konseri ile son bulacak. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyükşehir Belediyesi Anadolu Kültürlerini Festivalde Buluşturdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement