Büyükşehir'de Toplu İş Sözleşmesi Görüşmeleri Başladı - Son Dakika
Yerel

Büyükşehir'de Toplu İş Sözleşmesi Görüşmeleri Başladı

Büyükşehir\'de Toplu İş Sözleşmesi Görüşmeleri Başladı

Samsun Büyükşehir Belediyesi, SASKİ Genel Müdürlüğü ve Belediye-İş Sendika arasında 2012-2014 yıllarını kapsayan 2 yıllık toplu sözleşme görüşmelerine başlandı.

17.01.2012 16:27

Samsun Büyükşehir Belediyesi, SASKİ Genel Müdürlüğü ve Belediye-İş Sendika arasında 2012-2014 yıllarını kapsayan 2 yıllık toplu sözleşme görüşmelerine başlandı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nde başlayan toplu sözleşme görüşmelerine Samsun Büyükşehir Belediyesi'ni temsilen İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanı Çetin Kahveci, Mali Hizmetler Daire Başkanı Ahmet Arslan, SASKİ Mali Hizmetler Daire Başkanı Namık Kemal Bakoğlu katılırken, işçiler adına Belediye-İş Sendikası Samsun Şube Başkanı İlyas Yiğit, Belediye-İş Sendikası Samsun Şubesi Başkan Yardımcısı Kamuran Keskinoğlu, Belediye-İş Sendikası Samsun Şubesi Mali Sekreteri Yunus Yüksel katıldı.

Görüşmeler başlamadan önce yaptığı açıklamada, işverenden 2 yıllık taleplerini açıklayan Belediye-İş Sendikası Samsun Şube Başkanı İlyas Yiğit, "15.02.2012 ile 14.02.2014 tarihlerini kapsayacak 2 yıllık toplu sözleşme görüşmelerinde işveren Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve SASKİ Genel Müdürlüğü'nde çalışan işçilerimizin tamamını kapsayan teklifimizde, yevmiyesi 55 liranın altında olan işçilerin yevmiyesini taban ücret belirleyerek 55 liraya çıkartılıp, bunun üzerine birinci yıl için yüzde 15, ikinci yıl için de enflasyon artı 2 puan talebimiz var. Bunun yanı sıra tahsil, doğum, evlenme, tabi afet, askerlik, koruyu eşya yardımı gibi vuku halinde meydana gelen yardımlarda da ücret artışı talebimiz var. Bunun yanı sıra aile çocuk yardımı, sosyal

yardım, özel gıda yardımı, temizlik yardımı, gece zammı, iş riski tazminatlarında da birinci yıl için yüzde 15, ikinci yıl için de enflasyon artı 2 puan oranında artış talebimiz var. Ülkemizde çalışma hayatını ilgilendiren kanunlar ve yasalar her geçen gün değişiyor. Belediyelerle yaptığımız toplu sözleşmelerde idari ve çalışma şartlarından kaynaklanan maddeleri düzenlerken değişen yasaların ve günün şartlarının altında kalan maddeleri yeniden düzenleyerek, işçi arkadaşlarımızın çalışma şartlarını, idari ve sosyal durumlarını düzenleyen yeni uygulamalarımızda bu toplu sözleşme düzenlemesi içinde yer alacaktır. Ümit ediyorum ki, 60 günlük süre içinde işveren idarecilerle karşılıklı diyalog çerçevesi içinde hem işçi arkadaşlarımızın sosyal ve ekonomik durumlarını hem de belediyemizin ekonomik şartlarını göz önüne alarak günün şartlarını da dikkate alarak bir harmanlama yapıp barış içinde bu toplu sözleşmemizi de en kısa zamanda bitirmeyi arzu ediyoruz" dedi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyükşehir'de Toplu İş Sözleşmesi Görüşmeleri Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement