Çankaya'da Kadınlar Günü Kutlamaları - Son Dakika
Yerel

Çankaya'da Kadınlar Günü Kutlamaları

Çankaya\'da Kadınlar Günü Kutlamaları

Çankaya Belediyesi'nin "8 Mart Kadın Dostu" etkinlikleri, Yüksel Caddesi'nde gün boyu gerçekleştirilen süpürgeci kadınlar konseri, Hoy-Tur gösterileri, Çalı Süpürgesi Tiyatro Grubu, Capoera ve dans gösterileri ile sürdü.

09.03.2013 11:57

Çankaya Belediyesi'nin "8 Mart Kadın Dostu" etkinlikleri, Yüksel Caddesi'nde gün boyu gerçekleştirilen süpürgeci kadınlar konseri, Hoy-Tur gösterileri, Çalı Süpürgesi Tiyatro Grubu, Capoera ve dans gösterileri ile sürdü.

Çok sayıda Ankaralının katıldığı etkinlikte konuşan Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, "Biz kadın temizlik işçilerimiz başta olmak üzere tüm kadın çalışanlarımızla gurur duyuyoruz. Onlar belediyemizi çalışkanlıkları ve zarafetleriyle en iyi biçimde temsil ediyorlar. Onların ve tüm kadınlarımızın, analarımızın, bacılarımızın önünde saygıyla eğiliyorum" dedi.

Çankaya Belediyesi'nin kadın temizlik işçilerinin Çankaya Belediyesi'nde yalnızca emekçilik yapmadıklarını, aynı zamanda müzikten tiyatroya, dans topluluklarına kadar bir dizi sosyal etkinlik içerisinde yer aldıklarını belirten Başkan Tanık, "Bizlere kendilerine en küçük fırsat tanındığında kadınların büyük bir özgüvenle dolduklarını ve başarılı olamayacakları hiçbir alan olmadığını gösterdiler. Onlara seslenirken 'bayan' demiyorum, 'kadın' diyorum, hatta 'kadın gibi kadın' diyorum. Onların şahsında tüm emekçi kadınların önünde büyük bir saygıyla eğiliyorum" diye konuştu.

Başkan Tanık'ın ardından söz alan Çankaya Belediyesi kadın temizlik işçisi Sema Özdemir, kadın sorunu ve haklarına olan duyarlılığın 8 Mart söylevleriyle sınırlı kalmasının son derece düşündürücü olduğunu vurgulayarak, "Gerekirse risk alarak

kadınların önünü somut olarak açacak uygulamalara gereksinim var. Çankaya Belediyesi'nin kadın dostu belediye başkanı bu riski göze alarak en başta kadın temizlik işçisi uygulaması gibi bir dizi uygulamayı hayata geçirerek, biz kadınların sosyal, ekonomik, kültürel ve siyasal hayata katılımı açısından paha biçilmez işler yapmıştır. Bülent Başkanımızla gurur duyuyoruz ve şükranlarımızı iletmek istiyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından sahne alan Çankaya Belediyesi kadın temizlik işçilerinden oluşan Süpürgeci Kadınlar Korosu, "Hava döndü işçiden", "Burçak tarlası" gibi eserleri coşku içinde seslendirirken, konseri izleyenleri de coşturdular. Konser sırasında çekilen halaylara Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık da katıldı. Konserin ardından Çalı Süpürgesi Kadın Tiyatro Topluluğu sahne aldı.

Yüksel Caddesi'ne gerçekleştirilen etkinlikler Çankaya Belediyesi Bin Çocuk Korosu Eğitmenleri Konseri, Capoera dans performansları ve Çankaya Belediyesi Eşli Danslar Topluluğu'nun renkli gösterilerine sahne oldu. Çankaya Belediyesi'nin 8 Mart Kadın Dostu etkinlikleri, bugün gerçekleştirilecek Berfo Ana Parkı'nın açılış etkinliği ile sona erecek. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çankaya'da Kadınlar Günü Kutlamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement