Çaycılık Yaptığı Esnaf Odasına Başkan Seçildi - Son Dakika
Yerel

Çaycılık Yaptığı Esnaf Odasına Başkan Seçildi

Çaycılık Yaptığı Esnaf Odasına Başkan Seçildi

Yeşilova ilçesinde 17 yıl önce Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı'nda çaycı olarak işe başlayan Erhan Sönmez, bugün odanın başkanlığını yürütüyor.

07.05.2014 11:10  Güncelleme: 13:34

Yeşilova'da 17 yıl önce Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı'nda çaycı olarak işe başlayan 41 yaşındaki Erhan Sönmez, odanın başkanlığına seçildi.

 Sönmez, 1997 yılında Yeşilova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı'nda çaycı olarak işe başladı. Yedi yıl çaycılık yaptıktan sonra 2004 yılında oda genel sekreterliğine atanan Sönmez, 2011 yılında açtığı konfeksiyon dükkanıyla görev yaptığı odaya aynı zamanda esnaf olarak kaydoldu.

Sönmez,  21 Mart'ta yapılan seçimlerde de oda başkanı oldu.

"Teşkilatın mutfağından geldim"

Sönmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, esnafın teveccühü ve verdiği destekle oda başkanlığını kazandığını söyledi. 

İlkokul yıllarında yaz tatillerinde terzide, çaycıda, eczanede, kırtasiyede çıraklık yaparak esnaflıkla tanıştığını dile getiren Sönmez, "Çaycı olarak hem gerçek hem de mecazi anlamda esnaf teşkilatının mutfağından geldim. Yakınen takipçisi olduğum için esnafımızın sorunlarını biliyorum. Bu sorunları bilmem ve sıkıntıların çözümünü kendime en büyük hedef olarak seçmemden dolayı başkan seçildim" diye konuştu.

"Hiçbir zaman yüzümüzü kara çıkarmadı" 

İlçede 30 yıldır terzilik yapan Mehmet Öncü de Yeşilova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı'nda bazı dönemlerde yönetim ve denetim kurulu üyeliğinde bulunduğunu, Erhan Sönmez'i görev yaptığı dönemde çaycı olarak işe aldıklarını anlattı.

Öncü, "Erhan, hiçbir zaman yüzümüzü kara çıkarmadı. Her zaman en güzel şekilde hizmet etti, tüm esnafı kucakladı. İnşallah bundan sonra başkan olarak yine en iyi bir şekilde hizmet eder, bir şeyler kazandırır" dedi.

Esnaf Süleyman Bektaş ise Sönmez'in esnafın yanında ilçe halkına da hizmet ettiğini dile getirerek, "Herkese iyi niyet ve alaka gösterdi. Esnaf olarak memnun olduğumuz için başkan olarak aramızda görmek istedik. Hiçbir zaman bizden yardımını esirgemedi" diye konuştu. 

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çaycılık Yaptığı Esnaf Odasına Başkan Seçildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement