Çaycuma Belediyesi, Halk Oyunları Ekibi Kuruyor - Son Dakika
Yerel

Çaycuma Belediyesi, Halk Oyunları Ekibi Kuruyor

Çaycuma Belediyesi, Halk Oyunları Ekibi Kuruyor

Çaycuma Belediyesi, sosyal ve kültürel faaliyetler kapsamında kendi bünyesinde halk oyunları ekibi kurulması yönünde çalışma başlattı.
Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Veysel Özkan yaptığı açıklamada, "Türk Halk Müziği topluluğu,...

08.11.2013 17:50

Çaycuma Belediyesi, sosyal ve kültürel faaliyetler kapsamında kendi bünyesinde halk oyunları ekibi kurulması yönünde çalışma başlattı.

Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Veysel Özkan yaptığı açıklamada, "Türk Halk Müziği topluluğu, belediyemizin çatısı altında çalışmalarına 2006 yılından bu yana devam etmektedir. Bunun yanında Halk oyunları ekibi eksikliği vardı. Bunu da Kültür Bakanlığı'ndan alacağımız destek ile gidermeye çalışacağız. Bu çalışmalarda bize destek veren ve aramızda bulunan değerli Belediye Başkanımız Müthat Gülşen'e çok teşekkür ediyorum. Gençlerimizle çok şeyler başaracağımıza inanıyorum. Teknik anlamda açıklamayı bizlere barış bey aktaracaktır." dedi.

Kültür Bakanlığı halk oyunları eğiticisi Cihan Barış Akbıyık ise, şu anda 60 öğrenci ile çalıştıklarını belirterek, "Belediyemiz ve Bakanlığımızın ortak girişimleri ile bazı projeleri gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz. Aynı zamanda genç nesillerimize folklor kültürümüzü aşılamak, biraz da spor yaptırarak onları sokaktan uzak tutmayı amaçlıyoruz." diye konuştu.

Belediye Başkanı Mithat Gülşen ise şunları söyledi: "Sevgili yavrularımızla beraber olmanın mutluluğu ve huzuru içindeyiz. Kültürümüzü yaşatma açısından, hem sportif anlamda, hem de kültürel değerlerimizi koruma anlamında, ileriye dönük planlanan bu pojede emeği geçenleri kutluyorum. Çocuklarımızla beraber olmak çok güzel bir duygu. Ben halk oyunlarını seven bir başkanım. Gelenek ve göreneklerimizi bulunduğumuz alanlarda her zaman yaşatmayı seven bir yapımız vardır. Hakikaten gençlerimizi kutluyorum. Çaycuma'da böyle bir etkinliğe velilerimizle beraber, imza atmanın mutluluğunu, huzurunu hep birlikte yaşayacağız." - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çaycuma Belediyesi, Halk Oyunları Ekibi Kuruyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement