Çaycuma Müftülüğü Ezanı Güzel Okuma ve Musiki Kursu Düzenliyor - Son Dakika
Yerel

Çaycuma Müftülüğü Ezanı Güzel Okuma ve Musiki Kursu Düzenliyor

Çaycuma Müftülüğü Ezanı Güzel Okuma ve Musiki Kursu Düzenliyor

Zonguldak’ın Çaycuma ilçe Müftülüğü ezan, sala ve kametin güzel ve cami musikisi formlarına uygun okunmasını yaygınlaştırmak, imam-hatip ve müezzin-kayyımların bilgi ve becerilerinin artırılmasını sağlamak amacıyla Ezanı Güzel Okuma Hizmet İçi Eğitim Kursu düzenliyor.

14.03.2014 11:08

Zonguldak'ın Çaycuma ilçe Müftülüğü ezan, sala ve kametin güzel ve cami musikisi formlarına uygun okunmasını yaygınlaştırmak, imam-hatip ve müezzin-kayyımların bilgi ve becerilerinin artırılmasını sağlamak amacıyla Ezanı Güzel Okuma Hizmet İçi Eğitim Kursu düzenliyor.

Ensar Yatılı Kur'an Kursu Toplantı Salonunda yapılan ve 25 kursiyerin katıldığı kursta rehber öğretici olarak Merkez Yeni Camii İmam Hatibi Kadir Güney görev aldı. 6 hafta sürecek kursta saba, segah, rast, uşşak ve hicaz makamları ve bu makamların ezan üzerinde uygulanması, ses kontrolleri uygulamalı olarak gösteriliyor. Kurs sonunda görevlilerin ezanı usulüne uygun okumaları, sesi düzgün kullanmaları ve 5 vakit ezanı 5 ayrı makamda okumaları sağlanıyor. İlçe Müftüsü Ömer Keskin ezanın İslam'ın şiarından olduğundan söz ederek "Ezan İslam'ın şiarındandır. Ezanı güzel, usulüne, makamına uygun okumak en başta din görevlilerinin vazifesidir. Bazı sünnetler vardır farz gibidir. Olmazsa olmazdır. Kişinin sünnet olması Müslümanlığını gösterdiği gibi ezanda o bölgenin Müslümanlığını gösterir. Ezan güzel okunduğunda ruha işler, kalbe işler. Sadece ezan dinleyerek Müslüman olanların varlığını unutmamak gerekir. Sizlerde bu kursta ses ve makam dersleri alarak milli şairimizin "Bu ezanlar ki şehadetleri dinin temeli ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli" dediği gibi dinin temelini dört bir tarafa gönüllerde hoş bir seda bırakarak duyuracaksınız' dedi. Hizmet içi eğitim kurslarının birer fırsat olduğunu belirten İlçe Müftüsü Ömer Keskin 'Ezanı güzel okuma ve musiki kursuna din görevlilerimizden 25 kişilik bir gurup alındı. Kursumuz altı hafta devam edecektir. Bu yıl açtığımız eğitim merkezinde biri cami görevlilerine, diğeri bayan Kur'an Kursu öğreticilerine olmak üzere iki adet yüz yüze vaaz kursu, bir temel eğitim kursu ve umre seminerleri düzenlendi" diye konuştu. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çaycuma Müftülüğü Ezanı Güzel Okuma ve Musiki Kursu Düzenliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement