Celal Bayar, "Milli Mücadele'den Çankaya'ya" Konferansıyla Anılacak - Son Dakika
Yerel

Celal Bayar, "Milli Mücadele'den Çankaya'ya" Konferansıyla Anılacak

Celal Bayar, "Milli Mücadele\'den Çankaya\'ya" Konferansıyla Anılacak

3. Cumhurbaşkanı Celal Bayar, 22 Mart’ta düzenlenecek “Milli Mücadele’den Çankaya’ya” konferansıyla anılacak.

12.03.2014 08:28

3. Cumhurbaşkanı Celal Bayar, 22 Mart'ta düzenlenecek "Milli Mücadele'den Çankaya'ya" konferansıyla anılacak.

"3.Cumhurbaşkanı Celal Bayar - Milli Mücadele'den Çankaya'ya" konulu konferans 22 Mart 2014 Cumartesi günü saat 18.00'de Konak Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan'ın açılış konuşmasıyla başlayacak konferansa Demokrat Parti (DP) GİK Üyesi Samet Ocakoğlu ve bağımsız İzmir Milletvekili Erdal Kalkan konuşmacı olarak katılacak. Etkinlik öncesi Başkan Tartan'ın ev sahipliğinde kokteyl gerçekleştirilecek.

DP misyonunun önde gelen isimlerinden olan Samet Ocakoğlu, konferansla ilgili yaptığı açıklamada; "Soylu kişilikli ecdadın fedakarlık, kahramanlık ve mukaddesat müdafaasıyla yaptığı Milli Mücadele, bu toprakların şahitlik ettiği en muhteşem sanat gösterisinin eseri olan zafer ile taçlandığında; Üstad Mehmet Akif'ten, Hacim Muhittin'e, Yörük Ali Efe'den, mukaddes Kurtuluş Savaşımızın unutulmaz kahramanı Gazi Mustafa Kemal Paşa'ya nice yiğit, ruhlarına ve bedenlerine medeniyetimizin bütün değerlerini, şehitlerimizi, mukaddesatın çığlığını ve aziz olgu müdafaa hukuk fikrini sırtlayarak büyük yürüyüşümüzü sürdürdüler. Rahmete dönüşen musibetlerin önüne dikilerek vatan toprağındaki berekete vesile olurken yaşam öyküleri ile toplumun ortak değerlerinde birer fazilet abidesine dönüşen, Türkiye'nin geleceğini yapmış bu şahsiyetlerin; milli gönül defterindeki, geleceğe yön vermiş şahsiyetlere dair hafıza kayıtlarındaki listelerin baş sıralarında yer alan 3. Cumhurbaşkanımız Celal Bayar şahsiyeti ile bu kere İzmir'de gerçekleştireceğimiz konferans ve bilgi sunumu etkinliğimizde gönüllerimize ve tarihimize ışık tutacaktır" dedi.

"Milli Mücadele'den Çankaya'ya" adlı eserinin konferansa kaynakça olacağına belirten Ocakoğlu, "Yaşam öykümün ve misyon bilgi birikimimin ışığında ve ürünüm olan dijital sanatsal materyaller eşliğinde gerçekleştireceğim konferansımda bir arada olmaktan onur duyduğum çok değerli misafir konuşmacılarda tarih ve sanat dostu konuklarımıza hitap edeceklerdir. Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan beyin açılış konuşmasını yapacağı etkinliğimizde,şahsımla beraber İzmir Milletvekilimiz Erdal Kalkan, DP İzmir İl Başkanı Aydoğan Karaoğlu, siyasetçi ve araştırmacı Galip Çetin ile aramıza teşrif edecek konuk Milletvekillerimiz misafir konuşmacı olarak hazuruna hitap edecektir. Bütün yaşamı büyük bir iddianın ve müdafaa duygusunun ürünü olan ve şahsen tanıştığım, yakınında bulunma, aynı yollarda yürüme onuruna erdiğim büyüğümüz, siyasal yaşamımızın abidesi,3. Cumhurbaşkanımız Rahmetli Celal Bayar temalı etkinliğin özellikle yaşamakta olduğumuz zor günlere ferahlık getirmesini ve her zaman olduğu gibi inşallah tarihin şahitliğinde, değerli konuklarımızın işlerini iyi yapmışlar duygularını his edebilmeyi dilerim" diye konuştu. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Celal Bayar, 'Milli Mücadele'den Çankaya'ya' Konferansıyla Anılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement