Çerkezköy Kaymakamı Kubilay: "Eğitimin Niteliğini ve Niceliğini Artırmamız Gerekiyor - Son Dakika
Yerel

Çerkezköy Kaymakamı Kubilay: "Eğitimin Niteliğini ve Niceliğini Artırmamız Gerekiyor

Çerkezköy Kaymakamı Kubilay: "Eğitimin Niteliğini ve Niceliğini Artırmamız Gerekiyor

Tekirdağ’a bağlı Çerkezköy ilçesinde eğitim öğretim veren Özel Gülerçin Koleji, öğrencilerini 3D teknolojisi ile buluşturdu.

19.02.2014 10:09

Tekirdağ'a bağlı Çerkezköy ilçesinde eğitim öğretim veren Özel Gülerçin Koleji, öğrencilerini 3D teknolojisi ile buluşturdu. Teknoloji sınıfının açılışına katılan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, eğitimin niteliğinin ve niceliğinin artırılması gerektiğini ifade etti.

Özel Gülerçin Koleji'nde kurulan teknoloji sınıfı ve 3D teknolojisinin açılışı Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, okulun kurucusu Bülent Gülerçin'in yanı sıra İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal ve Okul Müdürü Süleyman Sezgin'in katılımları gerçekleşti.

Açılışı yapılan teknoloji sınıfı ve 3D teknolojisi ile ilgili bilgi alan Kaymakam Kubilay, başarılı çalışmalarından dolayı okul yönetimini kutladı. 3D teknolojisinin fen ve biyoloji derslerinde çok faydalı olduğunu söyleyen Fen ve Teknoloji Öğretmeni Ali Alan, görüntülü eğitimin daha kalıcı olduğunu dile getirdi. Patenti Bülent Gülerçin tarafından alınan Akıllı Kürsü ile ilgili de bilgi veren Ali Alan, "Akıllı kürsü sayesinde öğrencilere sırtımızı dönmek zorunda kalmıyoruz. Öğrencileri tahtaya kaldırmak yerine onları kürsüye kaldırıyoruz. Öğrencilerimiz, farkında olmadan sunum yapma becerisi kazanıyorlar" dedi.

Ali Alan'ın sunumunun ardından protokol üyeleri ve öğrenciler, özel gözlükleri takarak 3 boyutlu videoları izledi. Üç boyutlu videonun izlenmesinin ardından konuşan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, "Bu sabah, Mevlana Ortaokulumuzda Trakya Kalkınma Ajansı'nın desteğiyle yapılan bir müzik sınıfının açılışını yaptık. Bu proje için 38 bin TL kaynak aktarıldı. Şimdi de 3D teknoloji sınıfının açılışını yapmaktan memnuniyet duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

"ÖNEMLİ MESAFELER KAT ETTİK"

3D teknoloji sınıfının açılmasında katkısı olan herkese teşekkür eden Kaymakam Kubilay, eğitimin en esaslı meseleleri olduğuna dikkat çekti. Eğitimi güçlendirmek gerektiğine dikkat çeken Kubilay, "Eğitimin niteliğini ve niceliğini artırmamız gerekiyor. Bu da bu tür çabalarla mümkündür. Eğitim konusunda Çerkezköy'de önemli mesafeler kat ettik. 5 Şubat'ta eğitim kampüsümüzün Milli Eğitim Bakanlığı'na tahsisi yapıldı. Eğitimin kalitesinin ve başarının arttırılması için çalışıyoruz" diye konuştu.

İlçedeki tüm kurumları eğitim konusunda işbirliğine davet eden Kubilay, çocukların geleceğinin her şeyden önemli olduğunu belirterek, "Bu meseleye hep birlikte ciddi bir şekilde yaklaşmalıyız. Bu çalışmaları önemsiyoruz. Eğitimde görsellik çok önemlidir. Bu proje amacına ulaşmış. Emeği olan herkesi tebrik ediyorum" dedi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çerkezköy Kaymakamı Kubilay: 'Eğitimin Niteliğini ve Niceliğini Artırmamız Gerekiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement